Sağlık Bakanlığının büyük tepkilere neden olan Mülakatla alım kararıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Bakanlık kaynaklarımızdan aldığımız teyitli bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı her ne kadar Sözlü Sınav Usul ve Esaslarını yayınlasada, kamuoyunda oluşan tepkiden sonra  kararından vazgeçti.

Sağlık Bakanlığının mülakat (sözlü sınav) ile sözleşmeli personel alımı yapmaya hazırlandığını pazartesi günü, tüm platformlardan önce gündeme getiren SaglikPersoneliHaber.Net sitemiz, son dakika bakanlık kaynaklarından öğrendiğimiz bilgiye göre, mülakatla alımdan vazgeçildi. Şu aşamasa alımlarda mülakat uygulamasından vazgeçen Sağlık Bakanlığının bu kararında başta sosyal medyada oluşan tepkiler olmak üzere, adayların yoğun baskısı sonucu geri adım atma kararı alındı.

MÜLAKATTAN VAZGEÇİLDİ

663 sayılı kanunun 45/A maddesine göre sözleşmeli personel atamak için, Bakanlık tarafından salı günü yayınlanan mülakat (sözlü sınav) usul ve esasları Bakanlık Onaylı kararı da yine SaglikPersoneliHaber.Net olarak atama bekleyen adayların bilgisine sunmuştuk. Adaylarda yaşanan tedirginlik, mülakat hüsranlığı nedeniyle bir çok kişi sosyal medya hesaplarımız başta olmak üzere, Whatsapp 0530 557 83 93 numaralı telefonumuza mesaj yağdırarak, mülakat konusunda gelişme olup olmadığını sordular.

Yaklaşık 3 gündür sahada ciddi bilgi araştırmasına giren Haber Merkezimiz, bu gece itibariyle teyitli bilgiye dayanan haberi ziyaretçilerinin bilgisine sunuyor ve Bakanlığın mülakattan şu aşamasa KESİNLİKLE VAZGEÇTİĞİNİN açıklıyoruz. 

SAĞLIKPERSONELİHABER.NET'İN PAYI

Yine bakanlık kaynaklarımız tarafından edindiğimiz bilgilere göre, özellikle "Mülakat Konusunda Bakanlığın Açıklama Yapmasını Bekliyoruz" ile "Bakanlığın Mülakat (Sözlü Sınav) Kararı Hakkında..." haberlerimizin doğrudan Bakan beye ulaştırıldığı, konu hakkında oluşan ciddi kamuoyu tepkisini görmesinde bu haberlerinde etken olduğunu söylemek zorundayız. Haber kaynaklarımızın açığa çıkmaması adına bu kadarlık açıklamayla yetindiğimiz haber gücümüz, atama bekleyen sağlık personelleri başta olmak üzere tüm sağlık personelinin her zaman yanında olacağının taahhüdünü bu vvesileyle birkez daha vermek duyurmak istiyoruz.

Bu konuda atama bekleyen adaylara büyük destek veren Sağlık Profesyonelleri ve Admin Osman Bey ile 108 bin kişilik kitlesiyle 3 yıldır sağlıkçıların haklarını savunan Instagram: @saglikcilargovtr Mahsum Demir'in de katkılarının da kesinlikle yatsınamayacağı, gösterdikleri büyük destek ve yönlendirmeden ötürü sitemiz olarak şahıslarında temsil ettikleri oluşumlarıda tebrik ettiğimizin bilinmesini istiyor, başta twitter olmak üzere #SağlıktaMülakataHayır hastag'ina destek veren tüm sosyal medya fenomenlerine, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve soru önergeleriyle atama bekleyen sağlıkçıların yanında olan tüm milletvekillerimize ve tepkilerini biran olsun çekmeyen tüm sağlık personellerine bu haksız ve yersiz uygulamadan vazgeçilmesi konusunda gösterdikleri çaba nedeniyle ayrıca teşekkürü bir borç biliyoruz.

Gelişmeler oldukça sitemizden yayınlamaya, sosyal medya hesaplarımızdan duyurmaya devam edeceğiz. Takipte kalınız.

Sitemizi;

İnstagram üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Twitter üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Facebook üzerinden takip etmek için tıklayınız.

KONUYLA İLGİLİ YAPTIĞIMIZ HABERLER

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları SaglikPersoneliHaber.Net'e (www.saglikpersonelihaber.net) aittir. saglikpersonelihaber.net biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.