Şehir hastanelerinin zamanla hizmet vermeye başlamasıyla birlikte akıllara ilk gelen sorulardan biri de böylesi büyük kompleks binalarda personel istihdamının nasıl sağlanacağı oluyor. Son zamanlarda artan işsizlik nedeniyle birçok vatandaş şehir hastanelerine personel alımı için çeşitli yerlere müracaat etmekte.

Kocaeli ve Erzurum’da giderek artan “şehir hastanelerine personel alımı” sorusu üzerine Kocaeli ve Erzurum İl Sağlık Müdürlükleri konuya ilişkin açıklamalar yaptı.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada yapımı devam eden Erzurum Şehir Hastanesine personel alımlarının yapıldığı veya şehir hastanesinin açılış döneminde işe alınacak isimlerin önceden belirlendiği tarzında sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların asılsız olduğu belirtildi.

Erzurum İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Gürsel Bedir yaptığı yazılı bir açıklamada şunları söyledi:

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü olarak net bir şekilde bu tip paylaşım ve söylentilerin tamamen asılsız olduğunu belirtmek isteriz. Müdürlüğümüz ve bağlı kurumlarımıza sağlık personeli istihdamı KPSS ile Bakanlığımız tarafından diğer unvandaki personel alımı ise İŞ-KUR aracılığıyla yapılmaktadır. Açılacak olan Şehir Hastanemiz için hali hazırda hiçbir personel alımı yapılmamıştır.”

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nden Yapılan Açıklama

Son günlerde gerek önümüzdeki yıl hizmete girecek olan Kocaeli Şehir Hastanesi gerekse mevcut hastanelerde YENİ PERSONEL İSTİHDAMI ile ilgili zaman zaman kamuoyunda gündeme gelen sorular nedeniyle konu hakkında açıklama yapılması gerekli olmuştur.

Son günlerde gerek önümüzdeki yıl hizmete girecek olan Kocaeli Şehir Hastanesi gerekse mevcut hastanelerde YENİ PERSONEL İSTİHDAMI ile ilgili zaman zaman kamuoyunda gündeme gelen sorular nedeniyle konu hakkında açıklama yapılması gerekli olmuştur. Sağlık Bakanlığında personel alımlarına yönelik ilan ve duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü web sitesinde (www.yhgm.saglik.gov.tr) yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığında genel olarak personel istihdamı aşağıda özetlenen iki ana başlıkta yapılmaktadır. Tüm hizmet alım personeli kadroya geçmiş olduğundan hizmet alım taşeron yöntemi ile personel istihdamı artık yapılmamaktadır.

SAĞLIK BAKANLIĞININ GENEL OLARAK PERSONEL İSTİHDAM MODELLERİ NELERDİR?

1- Sağlık ve yardımcı sağlık personeli istihdamı:

a. Hekim eczacı, diş hekimi vb. sağlık personeli (KPSS puanı olmadan) DHY (DEVLET HİZMET YÜKÜMLÜLÜĞÜ KURASI) veya  AÇIKTAN ATAMA KURASI ile devlet memuru olarak atanmaktadır.

b. Yardımcı sağlık personeli (ebe, hemşire vb.)  KPSS puanına göre AÇIKTAN ATAMA KURASI ile devlet memuru olarak atanmaktadır.

2- Teknik temizlik, veri, güvenlik vb. personel istihdamı : Bazı branşlarda KPSS puanı istenmekte olup ilan edildiği zaman İŞKUR ÜZERİNDEN müracaat edilerek sınav ile devlet işçisi olarak atanmaktadır.

ŞEHİR HASTANELERİ PERSONEL ALIMLARI NASIL YAPILIYOR?

1- Sağlık Bakanlığında hâlihazırda hekim, ebe hemşire, vb. devlet memuru veya işçisi olarak çalışmakta olan personelin ataması bakanlık tarafından Şehir Hastanesine yapılmaktadır.

2- Şehir Hastanesinde laboratuvar, görüntüleme hizmetleri ve yemek, temizlik, güvenlik gibi otelcilik hizmetleri Kamu Özel Ortaklığı kapsamında Yüklenici Şirket tarafından yürütüleceğinden bu tür personel tamamen şirket tarafından istihdam edilmekte hastane yönetimi tarafından taşeron usulü veya herhangi bir ihale yöntemi ile personel alınmamaktadır. Şehir hastanesinin açılmasına 2-3 ay kala şirket yönetimi tarafından duyurusu yapılarak personel alımı yapılacaktır. Daha önceden İl Sağlık Müdürlüğü veya başka bir yerde ön başvuru, CV alımı vs. söz konusu olmamaktadır.

Bu açıklamalar dışında herhangi resmi olmayan reklamlara personel alımını garanti eden sertifika kurslarına vs. itibar edilmemesi önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Haber Merkezi