Sağlık Bakanlığı tarafından alınacak 30 Bine yakın personel alımının 13 Mayıs 2019 itibariyle 12 bin kişiyle başlatılacağını, bu 12 bin kişinin sözleşmeli personel statüsünde alınacağını ve merkezi atama ile atama yapılacağını duyurmuştuk. İşte detaylar..

Cumhurbaşkanlığında onaylanan listenin ÖSYM başkanlığına yeni ulaştığı çeşitli platformlarda da paylaşıldı.Bugün itibariyle hem Sağlık Bakanlığı hemde ÖSYM Başkanlığıyla yaptığımız haber istihbarat çalışmamızdan sonra edindiğimiz bilgileri, tercih kılavuzu bekleyen adayların bilgisine sunmak istiyoruz. Çünü sosyal medya hesaplarımız başta olmak üzere Whatsapp haber ihbar hattımız adeta hergün adaylar tarafından soru yağmuruna tutularak, süreçle ilgili bilgilendirme yapmamız talep ediliyor. Bizde 12 Haziran itibariyle edindiğimiz bilgileri adayların bilgisine sunmak istedik.

Sitemizi;

İnstagram üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Twitter üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Facebook üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Başta da belirttiğimiz üzere Cumhurbaşkanlığında onaylanan liste ÖSYM başkanlığına yeni ulaştı. Sağlık Bakanlığı, 01.07.2019 - 12.07.2019 dönemi için tercih kılavuzunun yayınlanmasını talep ederken, ÖSYM kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgiye göre, ÖSYM ise; Sağlık Bakanlığına tercih kılavuzu için Ağustos 2019 dönemini önerdiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bayramdan önce açıklanması umulan tercih kılavuzunun, Sağlık Bakanlığı nezdinde 1 Temmuz olarak talep edilmesine şaşkınlık yaşarken, ÖSYM'nin Ağustos 2019 dönemine uygunluk vermesi anlaşılamaz, kabul edilemez bir durum olarak gördük, ve bunu da kaynaklarımıza olan güvenimizin tam olmasından dolayı adayların bilgisine sunmak istedik. 

Biz saglikpersonelihaber.net olarak, kaynaklarımız aracılığıyla haber değeri olan bilgiyi, adaylarla paylaşıyoruz. Burada önemle belirtmek istediğimiz husus, Sağlık Bakanlığı ile ÖSYM Başkanlığının tarih konusunda hala görüşmelerinin sürdüğüdür. Ancak, bugün itibariyle Sağlık Bakanlığının önerdiği tarih 01.07.2019 - 12.07.2019 tarihleri arası, ÖSYM'nin ise Ağustos 2019 döneminde ısrarcı olduğudur. Yarın yada ilerleyen günlerde gelişmeler hangi yönde ilerler, kılavuz ne zaman yayınlanır konusu şu aşamada tam bir muamma durumundadır. Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları SaglikPersoneliHaber.Net'e (www.saglikpersonelihaber.net) aittir. saglikpersonelihaber.net biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.