Öncelikle KPSS-2019/4 ÖSYM yerleştirme sonucuna göre istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeline ilişkin atama sürecinin, güvenlik soruşturması/arşiv araştırması işlemleri tamamlandıktan sonra yapılacağının bilinmesini istiyoruz. 

GÜVENLİK SORUŞTURMASI NEDİR? NELER ARAŞTIRILIYOR? HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ

GÜVENLİK SORUŞTURMASI FORMLARI SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE VERİLECEK

KPSS–2019/4 sonucuna göre Sağlık Bakanlığının sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarına yerleşenlerin Bakanlık tarafından belirlenecek tarih sonuna kadar; Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden iki nüsha olarak doldurulması istenecek olan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formunu fotoğraf yapıştırarak, atanan kişinin şahsen imzalaması istenecektir. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formunu hazırlayan aday, il sağlık müdürlüğü yetkililerine formu onaylattıktan sonra, yine Bakanlık internet sitesinde yayınlanacak olan dilekçeyi doldurup, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formununu dilekçe ekine iliştirerek, bulundukları ildeki il sağlık müdürlüğü evrak birimine şahsen teslim etmeleri istenecektir.

Dilekçe ve Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formunu şahsen teslim edemeyecek durumda olan adaylar için noter tarafından vekâlet verdiği kişi aracılığı ile formlarını teslim etmeleri istenecek, aksi durumda ilgilinin evrağı teslim alınmayacağının bilinmesi gerekiyor. Belgelerin istenen sürede teslim edilmemesi halinde sorumluluk tamamen ataması yapılan adaya ait olduğu unutulmamalıdır. 

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formuna, ÖSYM’nin internet sitesinden alınan yerleştirme sonuç belgesinin internet çıktısı da eklendikten sonra il sağlık müdürlüğü yetkilileri tarafından bu belgeleri onaylatmanız gerekiyor. Ataması yapılan adayların onay işlemi sırasında KPSS-2019/4 Yerleştirme Sonuç Belgesi’ni yanlarında mutlaka bulundurmaları gerektiğinin altını çiziyoruz.

Atama işlemi sürecinin başlayabilmesi için Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formunun doldurulması, fotoğraf yapıştırılması, dilekçenin yazılması ve istenen tarih sonuna kadar bulunduğunuz ildeki Sağlık Müdürlüğüne teslim etmeniz mutlaka gerekmektedir. 

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması işlemleri tamamlandıktan sonra atama işlemleri ile ilgili detaylı duyuru www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinden yapılarak atama sürecinin yeni bir aşamasına geçebileceksiniz.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI DİLEKÇESİ