Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nde görev yapmak üzere Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadrosuna sözlü sınav sonucuna göre toplam 9 uzman yardımcısı alımı gerçekleştirecek.

Başvurular 6 Ocak tarihinde balayıp 31 Ocak saat 18:00'da bitecek.

Başvuru yapacak adayların en az 4 yıllık lisans eğitimi veren siyasal bilgiler, hukuk, işletme, iktisat, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden; sağlık bilimleri fakültesinden ebelik ve hemşirelik lisans programlarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından birisinden mezun olma şartı aranıyor.

Başvuru yapacak adayların ocak ayının birinci günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olması şartı aranıyor. ÖSYM tarafından 2018 ve 2019 yıllarında yapılan KPSS'nin belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan veya üzeri puan alması ve Avrupa Birliği içinde geçerli dillerden en az birinden YDS'den en az C düzeyibde puan almaları veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olması gerekmektedir.

İstenilen belgeleri son başvuru tarihine kadar "Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Birimi" adresine ulaştırmaları yada elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Sözlü sınava KPSS puanı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının 4 katı aday çağrılacak.

Sınav ise 3-4 Mart tarihlerinde Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi