12 Bin sağlık bakanlığı personel alımı öncesinde yayınladığımız unvan bazında dağılımlar için haber kaynaklarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. KPSS 2019/5 tercihleri içerisinde ÖSYM tarafından sürecin başlatılarak, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında görevlendirilecek sağlık personellerinin en az lise mezunu adaylar arasından yapılacağını biliyoruz. 17 bin 689 sağlık bakanlığı personel alımı için son günler içerisine girdik diyebiliriz. Mülakatsız yapılacak olan 17689 kişilik sağlık bakanlığı personel alımı son dakika KPSS puan sıralaması baz alınacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı 17689 sağlık personeli alımı için resmi olarak duyurulmasa da, bakanlık bürokratlarının çalıştığı kadro dağılımları onay alınması için Cumhurbaşkanlığı Makamına geçtiğimiz hafta perşembe günü gönderildi. 

KPSS 2019/5 TERCİH DÖNEMİNDE ALIM YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan başta Şehir Hastaneleri olmak üzere Kamu Hastaneleri ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda görevlendirilecek olan sağlık personellerinin 2018 KPSS puanı ile alımları yapılacak olup, mülakat kesinlikle söz konusu olmayacak. Ösym’nin diğer alımlarında olduğu gibi tercihler KPSS puan üstünlüğüne göre atanacak. 

PEKİ KADRO DAĞILIMLARI NE ŞEKİLDE OLACAK!

2 farklı haber kaynağımız üzerinden yaptığımız araştırma neticesinde ortaya çıkan kadro dağılımlarını yayınlamıştık. Bakanlığın herhangi bir yaş ve ve mülakat şartı olmadan yapacağı sağlık personeli alımında kadro dağılımı şu şekilde olacak; 

 # Biyolog: 16 kadro
 # Hemşire: 7 bin 525 kadro
 # Ebe: 2 Bin 182 kadro
 # Fizyoterapist: 200 kadro
 # İş ve Uğraşı Terapisti: 20 kadro
 # Odyolog: 20 kadro
 # Perfüzyonist: 40 kadro
 # Psikolog: 300 kadro
 # Sağlık Fizikçisi: 6 kadro
 # Sağlık Teknikeri: 6 bin 345 kadro
 # Teknisyen: 606 kadro
 # Çocuk Gelişimi: 30 kadro
 # Dil ve Konuşma Terapisti: 20 kadro
 # Diyetisyen: 131 kadro
 # Sosyal Çalışmacı: 246 kadro

Toplam: 17 bin 689 kadro.

İLAN NE ZAMAN YAYINLANACAK!

Bakanlığın kadro dağılımlarının belli olmasının ardından şuan adaylar tarafından en çok merak edilen konu, sağlık personeli alımının ne zaman ilana çıkılacağı konusu oldu. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca geçtiğimiz Ağustos ayında Cnn Türk televizyonunda yaptığı açıklamada ilk atamanın Ağustos ayında , ikinci atamanın ise Eylül - Ekim gibi olacağını açıklamıştı.

İLAN GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi