Sağlık Bakanlığı tarafından İl Sağlık Müdürlüklerinden geçtiğimiz günlerde personel istihdamı ile ilgili talepler toplanmaya başlanmış, sağlık müdürlükleri belirledikleri sayıları Personel Başkanlıkları aracılığıyla Bakanlığa sistem üzerinden bildirmişti.

Sağlık Müdürlüklerinden talepleri toplayan Bakanlık, kontenjan belirlemek için çalışmalara başlarken planlamanın sistematik bir şekilde yapıldığı öğrenildi.

Örneğin;

PDC’si 10 olan hemşire ünvanında bir birimde 5 hemşirenin çalıştığını varsayalım. Doluluk oranı ise %50 olsun. Bu birim için sağlık müdürlüğü 5 kişi talebinde bulunabiliyor. Ancak PDC’si 10 birimde zaten 10 personel var ise doluluk oranı %100 olduğu için bu birime kontenjan açılamamakta.

Kontenjan belirlemesinde önceliğin PDC doluluk oranına göre yapıldığı, alım için açılacak kontenjanlarda doluluk oranının baz alındığı biliniyor.

Başka bir örnek verirsek; A biriminde paramedik doluluk oranı % 80, B biriminde paramedik doluluk oranı % 40 ise öncelikli olarak B birimi için kontenjan açılıyor. Yeni açılan 112 istasyonlarına hem ATT hemde Paramedik alımı bu sayede daha çok yapılıyor. Her açılan 112 istasyonu 9 paramedik 5 ATT için iş kapısı oluyor. Eğer istasyon doktorlu ise 5 doktor , 10 att alımı yapılıyor.

PDC Nedir? Tüm Yönleriyle PDC'yi Açıklıyoruz!! PDC Fazlası Nedir? - TIKLAYINIZ

A köyünde sağlık evinden ebe mevcut ise o köye alıma çıkılamaz

Yeni açılacak Şehir hastanelerinde ise bu branşların tamamından doluluk oranı ise şuan % 0. Bu kapsamda alımda aslan payını şehir hastaneleri alacak

Her ne kadar PDC ' de x hastanesi için 50 hemşire, 30 ebe, 10 sağlık teknikeri belirlenmiş olsada hastane içi birimlerde kaçar personel çalıştırılacağına idare karar veriyor.

Editör: Haber Merkezi