KPSS-2020/14 Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, Sağlık Bakanlığı KPSS-2020/14 Tercih Kılavuzuna saat 11.00'den itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 01 - 07 Aralık 2020 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 07 Aralık 2020 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2020/14 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

SAĞLIK BAKANLIĞI KPSS 2020/14 TERCİH KILAVUZU

HABERİN GEÇMİŞİ

Sağlık Bakanlığı kaynakları ÖSYM'nin kılavuzu ne zaman yayınlayacağı konusunda henüz net bilgi vermezken, Fahrettin Koca'nın işaret ettiği Kasım ayının ilk haftası alıma çıkacağız sözü de açıkta kalmış oldu. "Sağlık Bakanlığı personel alımı tarihi belli oldu mu?" sorusunu aratan binlerce sağlık personeli 13 Kasım itibariyle herhangi bir açıklama yapılmamış olması nedeniyle büyük belirsizlik yaşamaya devam ediyor.

Dr. Fahrettin Koca'nın Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı başvuru şartları ve kadro dağılımı açıklamasının ardından adayların odaklandığı konuların en başında kılavuz geliyor. hastanelere 12 bin sağlık çalışanı alınacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alım ilanının kasım ayının ilk haftasında duyurulacağını söylemişti. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri ÖSYM tarafından yayınlanacak olan KPSS başvuru kılavuzunda yer alacak. Gözler şimdi 12 bin personel alımı KPSS başvuru kılavuzunda. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? İşte, ayrıntılar.

SPP KADRO DAĞILIMINI AÇIKLADI

Bugün akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden SPP tarafından Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro dağılımı açıklandı.

  • SOSYAL ÇALIŞMACI:30
  • FİZYOTERAPİST:85
  • PSİKOLOG:100
  • BİYOLOG:10
  • EBE:1700
  • ÇOCUK GELİŞİMİ:30
  • DİYETİSYEN:62
  • SAĞLIK FİZİKÇİSİ:25
  • TEKNİKER:2316
  • TEKNİSYEN:543
  • HEMŞİRE:7000
  • ODYOLOG:20

E. Bakanlık Basın Müşaviri: Bugün mü, Yarın mı..!?

Gazeteci - Yazar, E. Bakanlık Basın Müşaviri Mehmet Ali Ataman sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "SÖZ VERİLDİĞİ GİBİ... Atama için Kılavuzun yayınlanmasını bekleyen Sağlıkçı gençler Sağlık Bakanımız Sn.@drfahrettinkoca ' dan müjde; ÖSYM de Kılavuzun yayınlanması için talimat bekliyor... Bugün mü, Yarın mı..!?" açıklamasını yaptı.

SAĞLIK PERSONELİ ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Samsun'da gerçekleştirdiği toplantıların ardından koronavirüs ile mücadelede gelinen son durumu anlattı. Bakan Koca, canlı yayında yaptığı açıklamada personel alımıyla ilgili müjdeli haberi verdi.  Sağlık personeli atamalarıyla ilgili son gelişmelerin neler olduğu yönündeki soru üzerine Bakan Koca, özellikle bu dönemde açılan ve açılacak hastaneler bulunduğunu söyledi.

KILAVUZ ÖSYM'DEYDİ... İLAN NEDEN GECİKTİ?

Kılavuzun geçtiğimiz haftalarda ÖSYM'ye gönderildiği ve bir takvim belirlenerek kılavuzun geçen hafta yayımlanacağı belirtilmişti. Ancak ilan hala yayımlanmadı ve bu durum adayların kafasını karıştırdı. Konu ile ilgili sosyal medya'da yapılan paylaşımlarda kılavuzun ÖSYM tarafından bakanlığa geri gönderildiği söyleniyor. Ancak bazı kaynaklar ise kılavuzun daha önce de aslında ÖSYM'ye gitmediği yani ÖSYM'nin geri gönderdiği şeklindeki açıklamaların adayları kandırmaya yönelik olduğu söyleniyor.

BİR DİĞER ETKEN: AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NIN ALIMI

Aile Çalışma ve Sosyhal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz gün bir ilan yayımladı ve 817 personel alacağını duyurdu. Bu ilana baktığımızda en fazla alımın sağlık personeli kadrolarına (Hemşire, Psikolog, Diğer Sağlık Personeli, Fizyoterapist, Diyetisyen)  olduğu görüldü. Bir aday hem Aile Bakanlığı'nın ilanına hem Sağlık bakanlığı'nın ilanına başvuru yapabilecek. İkisini de kazanan aday birini tercih edeceği için diğer kadro boşta kalacaktı. İlanın bu nedenle de geciktirilmiş olabileceği aktarılıyor. Aynı durum geçen sene de olmuş, Aile Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın alımları aynı döneme denk geldiği için mükerrer atamalar olmuş , adaylar Sağlık Bakanlığı'nı tercih ettiği için Aile Bakanlığı'nın alımında çok sayıda mükerrer atama olmuş ve kadrolar boşta kalmıştı. 

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Başvuru şartları henüz belli olmadı ancak daha önce personel alımında açıklanan şartlar şu şekildeydi;

ÖSYM'nin yayımlayacağı kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru şartları henüz belli olmadı ancak daha önce personel alımında açıklanan şartlar şu şekildeydi;

Yerleştirme işlemlerinde ÖSYM'nin getirdiği şart, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı olmaktadır. Adaylar sınava girdikleri öğrenim üzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELER?

1. Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

2. 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

3. KPSS 2019/7 Tercih Kılavuzunda belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.

4. Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

5. Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi
içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

Editör: Haber Merkezi