SAĞLIKPERSONELİHABER.NET/ÖZEL HABER Sağlık Bakanlığı kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgiye göre, 2019/4 sağlık personeli alımı süreci ÖSYM tarafından tercih sonuçları açıklanarak yeni bir aşamaya geçmişti. 17 689 kişilik sağlık personeli alımı için, alım sürecinin ne zaman başlayacağı ve hangi kadrolara kaç sağlıkçı alınacağı konularında haber kulis çalışmalarımızı saglikpersonelihaber.net olarak titizlikle devam ettirmekteyiz. 

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması tamamlananların zimmete düşme işlemi yarın 25 eylül 2019 Çarşamba günü itibariyle başlayacak. Yaklaşık 11 bin kişinin zimmete düşme işleminin yarından itibaren ÇKYS (Sağlık Bakanlığı Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi) programında gözükmeye başlayacak. Zimmete düşen adayların, atama için gerekli belgelerle atandıkları ilde ki Sağlık Müdürlüklerine başvurması gerektiğini de haber merkezimiz öğrendi. 

Bilindiği üzere 2019/4 sonuçlarına istinaden Bakanlık bünyesinde istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personellerinin atama işlemleri, güvenlik soruşturması/arşiv araştırması işlemi tamamlanmasının ardından başlayacak.  Atama şartlarını taşıyan adayların, hali hazırda çalıştıkları 657 sayılı Kanun, 4924 sayılı Kanun, 4857 sayılı Kanun veya diğer mevzuata tabi olarak çalışıyorlar ise, Sağlık Bakanlığında göreve başlamadan önce eski görevleriyle ilişiklerinin sona ermiş olması gerektiği konusu unutulmamalıdır. 

GÜVENLİK SORUŞTURMASI TC ÜZERİNDEN YAPILDI

Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı personel alımlarında izlediği yolu 2019/4 alımında da izleyerek Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması yapıyor. Güvenlik soruşturması için Sağlık Bakanlığı 2019/4 alımında adaylardan herhangi bir evrak talebinde bulunmadı.  Adayların bu süreçteki işlemlerin tamamı TC Kimlik Numaraları üzerinden yürütüldü. ÖSYM tarafından tercih işlemlerinin ardından atananların listesi Sağlık Bakanlığına gönderilmiş, Bakanlıkta gelen listeyi güvenlik soruşturması yapılması için emniyet müdürlüğüne göndermişti. İşlemleri tamamlanan adaylarla ilgili emniyetin gönderdiği listede ismi olanlar, ÇKYS Zimmete düşmeye bugün itibariyle başlamış oldu.

Yasal uyarı : Kaynak gösterilmeden ve link verilmeden alıntılanamaz ve yayınlanamaz.