Kpss puanı ile Sağlık Bakanlığı personel alım 2019 yılı başvuru şartları merak edilmeye devam ediyor. 29 bin 600 sağlık kamu personeli alımı için açıklama merakla bekleniyor. Sağlık Bakanlığı kaynaklarına göre yeni istihdam alımlarına yönelik yapılan personel alımlarına göre 2019 yılı bitmenden Sağlık Bakanlığı bünyesine yaklaşık 30 bin yeni çalışma arkadaşının katılacağı belli olurken, Mayıs 2019 dönemi içerisinde ilk kısım olan 15 bin kişinin alım işlemlerinin başlatılacağı, eylül yada ekim 2019 döneminde de kalan 15 bin kişinin alınarak sağlık kadrosunun güçlendirileceği ifade ediliyor. Sağlık Bakanı Bakanı Fahrettin Koca tarafından çok kısa süre içerisinde alımlarla ilgili detaylı açıklamanın yapılacağı ve bu konuda kararın Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından da geçtiğimiz hafta içerisinde verildiği gelen bilgiler arasında. Yeni açılacak şehir hastaneleri başta olmak üzere 2020 yılı içerisinde açılması öngörülen hastanelerin de personel ihtiyacı olacağını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA, bu tesisler için personel alımının şart olduğunu AA editör masası programında daha önce belirtmişti. Sağlık Bakanlığı personel alımının tüm süreçleri, personel alımı başvuru şartları ve tarihi hakkında henüz resmi bir açıklama yok. Konuya dair yapılan resmi açıklamalar an be an, hem yeni haberlerle hemde bu haberimiz içerisine eklenecektir. Detaylar ve en son haberler ve son dakika gelişmeleri SaglikPersoneliHaber.Net'de 

Sitemizi;

İnstagram üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Twitter üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Facebook üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel Alımı! 663 Sayılı Kanunun 45-A Maddesine Göre Sözleşmeli Alımı Yapılacak haberini okumak için tıklayınız.

PERSONEL ALIMINDA MUHTEMELEN POZİSYONLAR

2019 yılı bitmeden ve 2020 senesinin içerisinde yeni yapılacak şehir hastaneleri ve açılacak olan şehir hastaneleri bünyelerinde istihdam edilmek üzere, alınacak olan personel alımları için belirlenen pozisyonların şu şekilde olacağı öngörülüyor; "Ebe, Hemşire, Psikolog, Radyoloji Teknikerliği, Ameliyathane teknikeri, Ameliyathane Hizmetleri, Odyometri, Acil Tıp Teknisyenliği, Ortopedi, Tıbbi Laboratuvar, İlk ve Acil Yardım Teknikerleri, (Paramedik), Biyomedikal Mühendisleri, Diyaliz Teknikeri, Anestezi, Sosyal Hizmet Uzmanları, Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Ağız ve Diş Sağlığı, Eczane hizmetleri, Perfüzyonist, İş ve Uğraşı Terapisti, Diyetisyen, Fizyoterapist, Dil ve Konuşma Terapisti, Sağlık yönetimi, İş protez teknikeri, Hemşire yardımcısı, Radyoterapi teknikeri, Çocuk gelişimi, Fizik Tedavi teknikeri, Adli Tıp Teknikeri, Odyolog" gibi birçok branşta alımların gerçekleşeceği gelen bilgiler arasında. Sağlık Bakanlığı personel alımının başvuru şartları ve tarihi hakkında henüz resmi bir açıklama yok. Konuya dair yapılan resmi açıklamalar haberimiz içerisine ve yeni girilen haberlerimiz içerisine eklenecektir.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı personel alımının başvuru şartları ve tarihi hakkında henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen, bir çok bakanlık kaynağı ve Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre Mayıs 2019 döneminde düğmeye basılacağı söyleniyor. Konuya dair yapılan resmi açıklamalar haberimiz içerisine eklenecektir.

KAÇ PERSONEL ALINACAK?

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı içerisinde toplamda 29689 kişilik sağlık personeli alımı yapacağı neredeyse kesinleşmiş durumda. İlk etapta alımı yapılacak olan ünvanların ise, ""Ebe, Hemşire, Psikolog, Radyoloji Teknikerliği, Ameliyathane teknikeri, Ameliyathane Hizmetleri, Odyometri, Acil Tıp Teknisyenliği, Ortopedi, Tıbbi Laboratuvar, İlk ve Acil Yardım Teknikerleri, (Paramedik)" branşlarında olması öngörülürken, 2019 yılında 2 kısım halinde istihdamın tamamlanacağı da bir çok kaynaktan aldığımız bilgiler arasında yer alıyor. 

SaglikPersoneliHaber.Net olarak abonesi olduğumuz Anadolu Ajansına yaptığı açıklamalarda, 2019 yılında 25 bin hekim, eczacı, diş hekimi ve diğer alanlarda atama yapılacağını açıklarken, son aylarda ilk kez diğer branşlardaki alım konusuna da değinen KOCA'nın, "Hemşire, ebelik ve yardımcı personel ile ilgili, biz her gün yeni hastaneler açıyoruz. Bu açılan hastaneler nedeniyle bizim önümüzdeki aylar, ihtiyaçlarımız zaten söz konusu olacak. Sadece Bilkent'te çalışacak kişi sayısı 12 bin olacak. Bunun 7 bini sağlık personeli. Şu an 4 bin kişi çalışıyor. Önümüzdeki ayda bununla ilgili bir planlama yapılıyor. İlanlar bu çerçevede yapılmış olacak." demişti. 

SAĞLIK BAKANLIĞI 2019 PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMLARI

  • 14.360 Lisans Hemşire
  • 1600 Ortaöğretim Hemşire
  • 8081 Tekniker
  • 1776 Teknisyen

Kalanı ise diğer lisanslar şeklinde olacağı gelen bilgiler arasında. 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları SaglikPersoneliHaber.Net'e (www.saglikpersonelihaber.net) aittir. saglikpersonelihaber.net biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.