Bakanlık kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgiye göre, alım Onayının Cumhurbaşkanlığından çıktığı, alım sayısı ile ilgili olaraksa Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına Sağlık Bakanlığı tarafından yazı gönderildiği ve onay cevabının Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından beklenildiğini öğrendik. 

Bakanlık tarafından ÖSYM’ye bugün yazılan yazıda ise; herhangi bir alım sayısının yer almadığı, yazı içeriğinin Sağlık Bakanlığı alımıyla ilgili ÖSYM’nin "takvim belirlemesi" talebiyle sınırlı olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

Öte taraftan, TÜRK SAĞLIK-SEN Genel Başkanı Önder Kahveci tarafından yapılan açıklamada “Beklemekten sabır taşına dönmüş genç sağlık çalışanları varken, hem de söz verilmişken alımı bölmek ertelemek niye  #17BinSağlıkçıTekSeferde” ifadesiyle sosyal medyada ilk tepki gösterildi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile görüşme yapacağını ve TEK SEFERDE SAĞLIK PERSONEL ALIMI için birebir talepte bulunacağını ifade etti.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ise; "Sağlık Bakanlığı'nın 17 bin 689 personel alımı müjdesi umutla bekleyenleri üzmemeli, karar gözden geçirilerek alımlar beklenildiği gibi tek seferde gerçekleştirilmelidir." dedi. 

Bakan Koca’nın 7 bin 525’i hemşire, 2 bin 182’si ebe ve 6 bin 951’i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında toplam 17 bin 689 sözleşmeli pozisyona KPSS puanıyla atama yapacağını bugün twitter üzerinden açıklamıştı.

Editör: Haber Merkezi