Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığım açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği, sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesi amacıyla Bakanlığımızca 29 bin 689 personel ataması gerçekleştirilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi arz ediyorum. Camiamıza hayırlı olsun." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı tarafından talep edilen 29 bin 689 kişilik personel alımı talebinin uygun görüldüğünü belirterek, 12 bin kişilik personel gerçekleştireceklerini belirterek, bunlardan 10 bini yataklı tedavi kurumlarında, bini temel sağlık hizmetlerinde, bini de acil sağlık hizmetlerinde görevlendirilecektir dedi.

Hizmete yeni açılan ve açılacak olan sağlık birimlerimizin acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi, sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla talep edilen 29 bin 689 kadro için personel ataması uygun görülmüştür denilen açıklamada, İlk etapta; 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık memuru olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konusma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi kadrolarına toplam 12 bin personel alımı gerçekleştireceğiz açıklamasında bulundu.

KADRO DAĞILIMLARI

- 6.835 hemşire
- 1.000 ebe
- 3.000 sağlık memuru

olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraş terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi kadrolarına toplam 12 bin personel alımıgerçekleştireceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi KPSS ile atanacak olan personelin 10 bini yataklı tedavi kurumlarında, 1000'i temel sağlık hizmetlerinde, 1000'ni de acil sağlık hizmetlerinde görevlendirilecek" dedi.