Hakan Çelik'in CNN Türk'de yayınlanan sabah programının bu haftaki konuğu Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA oldu. Fahrettin KOCA, 12 bin sağlık personeli alımıyla ilgili binlerce adayın açıklama beklediği kılavuz yayınlanma tarihi olarak Ağustos ayını işaret ederek, Sağlık Bakanlığı olarak biz tüm hazırlıklarımızı tamamlamamıza rağmen, ÖSYM'nin takvimiyle ilgili durumdan dolayı kılavuzun önümüzdeki ay içerisinde yayınlanacağını duyurdu.

Konuyla ilgili bir ay önce yaptığımız haberde olduğu gibi ÖSYM'nin Ağustos 2019 dönemi için Sağlık Bakanlığına gün verdiğini belirtmiş, Sağlık Bakanlığının 1-7 temmuz için bastırdığını ziyaretçilerimize duyurmuştur. İlgili haberi okumak için tıklayınız..

17689 KİŞİLİK ALIM EYLÜL-EKİM AYINDA

Bakan Fahrettin KOCA, 12 bin alımın ardından 17689 kişilik sayının da zannediyorum eylül-ekim aylarında tamamlamış olacağız dedi. Bunun içnide ÖSYM'nin takmini beklediklerini, ÖSYM'den dolayı kılavuz yayınlama sürecinin belirlendiğini vurguladı. 

Bakan KOCA, alımlarla ilgili KPSS ile alım olacağını, mülakat olmayacağını net bir şekilde belirterek, binlerce adayın yüreğine su serpmiş oldu.

Bakan KOCA'nın açıklamarının tamamına video haberimizden ulaşabilirsiniz. Tıklayınız.