Sağlık Bakanın Üniversite ve Özel sektörde çalışan sağlıkçıların Sağlık Bakanlığının bu dönemde alacağı personel alımına başvursalar dahi alınmayacaklarını açıklaması beraberinde birçok soruyuda getirdi.

Bakan Koca basın toplantısında;

"Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Şu dönemde sektörle ilgili de bir takım yaklaşımlar olabilir. Şunu söyleyeyim. Genelde personel alımı yaptığımızda üniversitelerden sağlık bakanlığına geçiş olduğunu biliyoruz. Bu geçişe bu dönemde izin vermeyeceğiz. Art bu dönemde istifa edenlerin, sağlık personeli olduğunu duyuyoruz yer yer. Bakanlığa almayacağımızı, istifa edenlerin ne yapılması gerektiği noktasında da bir çalışma içindeyiz." demişti. 

Bu dönemde üniversite yada özel sektör hastanelerinde çalışan ancak koronabirüs pandemisi sonrasında istifa ettiklerine dair Bakanlığa ulaşan bilgilerin ardından Bakanın bu konuya özellikle değindiği söyleniyor. Yani geçtiğimiz günlerde yada Bakanlığın tercih süreci tamamlanmadan üniversite yada özel sektör hastanelerinden istifa edenlere yönelik olarak, Bakanlık kılavuza ekleyeceği madde ile atamalarını yapmayacak. 

BU DÖNEMDE İSTİFA EDENLER TERCİH YAPSALAR BİLE ATANAMAYACAK!

Bu konuda Bakanlıkta genel olarak yapılan değerlendirmenin halihazırda şuan sektörde hizmet veren, özel yada üniversite hastanelerinde çalışanların istifa etmeden Bakanlığa tercih verebileceği, tercih sonucunda atamasının çıkması durumunda ilgili kuruluştan ayrılarak Bakanlıkta göreve başlayabileceği değerlendirmesi yapılıyor. Bu konuda özellikle kişilerin SGK dökümlerinin incelenerek, istifa ederek özel yada üniversite hastanesinden çıkış yaptığı tarihin kontrol edilebileceği genel olarak düşünülen bir durum olarak öne çıkmakta.

Özetle; Bakan Beyin açıklamasının ardından bürokrasinin zaten başlatmış olduğu personel alımı süreci netleştiğinde, Bakanlığında genel politikası ortaya çıkmış olacak.