Sağlık Bakanlığı tarafından Mayıs 2019 dönemi için ilk 15 bin, eylül - ekim ayı gibi de ikinci 15 bin alımla toplamda 30 bin personel alımı hakkında, SPP tarafından ziyaret edilen Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Güven ile yapılan görüşmeden sonra 2019 yılı sağlık bakanlığı personel alımı hakkında en son bilgiler sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Öğrenilen son dakika bilgilerine göre 30 bine yakın sağlık personeli alımı yapılacağı ve bunun büyük çoğunluğunun ilk atama dönemimde alınacağı açıklandı. 

Sağlık Bakanlığı 12 Bin Kişilik Alım İçin Düğmeye Bastı! 30 Bin Personel Alımı ile İlgili Flaş Gelişme! haberini okumak için tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı 2018 yılında yaptığı alımlardan sonra 2019 yılı için henüz bir alıma çıkmadığı gibi resmi ağızdan da bu konuda somut bir açıklama gelmemesi adayları büyük hayal kırıklığına bırakmış durumda. Bakanlığın önceki yıllardaki alım takvimleri incelendiğinde 2019 yılı Mayıs ayında alım tarihlerinin resmileşmiş olması gerekiyordu. Herkesin de malu olduğu üzere bu yıl için Sağlık Bakanlığı bu konuda ne bir açıklama da bulundu nede bir takvim duyurusunda bulundu. 

Sağlık Bakanlığı Mülakat İle Yerleştirme Detayları haberimizle mülakat konusunu detaylı inceledik. tıklayınız.

Sitemizi;

İnstagram üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Twitter üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Facebook üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Sağlık Personeli alımı ilanının gecikmesi, yüz binlerce atama bekleyen salıkçı hayal kırıklığına uğratırken, SPP oluşumu tarafından bu konuda sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama geldi ve öngörülen atama tarihleri hakkında bilgi verdiler.

ALIM TARİHİ 2019 HAZİRAN'DA AÇIKLANACAK

SPP yaptığı açıklamada son yılların en yüksek ataması olan 30 bine yakın alımla gerçekleşecek ve ilk tercihlerin 2019 Haziran ayında yapılacağını beklediklerini söyledi. Konu ile ilgili Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed GÜVEN ile görüşen oluşum, Bakan Yardımcısının ilk tercihlerin Haziran ayında alınacağını ve 30 bine yakın büyük alımda en fazla sayının ilk tercihlerde atanacağını öğrendiklerini duyurdular. Bu konudaki öngörülerini de açıklana SPP, tahminen ilk alımda 20 bin civarında atama olabileceğini söylediler.

Alımlarda izlenecek metot ise, her yıl olduğu gibi KPSS puan üstünlüğüne bakılacak ve mülakat olmayı yönünde. 

ŞEHİR HASTANELERİNE HEMŞİRE ALIMI OLACAK 

İlk atamada sayıları en az bin olacak şekilde, hemşirenin kadrosunda personelin şehir hastaneleri bünyesine atanacağı

Not: Bu haber Sağlık Bakanlığının resmi bir açıklaması olmayıp, sivil oluşum olan SPP'nin kendi girişimleri sonucu Sağlık Bakan Yardımcısı ile görüşmelerinden sonra açıklandığı için; sadece bir duyum, öngörü, izlenim şeklinde adayların değerlendirmesi, Sağlık Bakanlığından bu konuda resmi bir açıklama gelene kadar alım tarihlerini beklemelerini öneriyoruz.