Sağlık Bakanlığı, İŞKUR üzerinden 11.317 sürekli işçi alımı yapılacağına dair ilan yayınlandı.

Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi Branşına Kimler Başvurabilir?

Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi Branşına kimler başvurabilir ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki öğrenimini tamamlayan adaylar bu branşa başvuru yapabilecekler.

Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımı Açıklamalar

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı ilanıyla istihdam edilecek personelin 4857 sayılı İş Kanunu ile mezkur kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmelik hükümleri uyarınca Sağlık Bakanlığı’nın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere toplam 11.317 sürekli işçi alımı gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı ilanında adayların başvuru işlemlerini bitirmeden önce ilan metninde belirtilen açıklamalar ve başvuru şartlarını dikkatlice okumaları istendi. İlanda belirtilen şartları taşımayan adayların, ilan edilen kadrolara müracaat yapmamaları istenirken başvuru sırasında verilen beyanların sorumluluğunun adaylara ait olacağı, yanlış/yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adayların yerleştirmeden doğan tüm haklarını da kaybedeceklerine dikkat çekildi.

Yayınlanan ilanda belirtilen şartları taşıyan adayların Türkiye İş Kurumu’nun esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden 28 Kasım 2022 ile 2 Aralık 2022 tarihleri arasında online olarak başvuru yapabilecekleri kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı işçi alımını il düzeyinde yapacak. Başvuruda kişilerin adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınıyor.

Öte yandan her aday ilan edilen kadrolardan sadece bir iş yerine ve bir mesleğe başvuru yapabileceğinin altı çizildi.

Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi Hangi Bölüm Veya Programdan Mezun Olmalı

Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi Branşına başvuru yapacak olan adaylar, ortaöğretim kurumlarının halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri alanı ve dallarından birinden veya dengi alan/dalının birinden mezun olması gerekiyor.

Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi Branşına başvuru yapmayı düşünen adaylar, ön lisans programlarından örneğin Halkla İlişkileri, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim ve Halkla İlişkileri Programlarından birinden mezun olması gerekiyor.

Lisans mezunu olan adaylardan Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi Branşına başvuru yapmayı düşünenler ise; Halkla İlişkileri Bir Gül Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans programlarından birinden mezun olması gerekiyor.

Herhangi Bir Özel Şart Bulunuyor mu?

Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi Branşı alımına başvurmak için Bakanlık herhangi bir özel şart talep etmedi.

Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi Maaşları Ne Kadar 2022

Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi maaşları 2022 yılı itibariyle ortalama olarak 9.000 TL ile 10.500 TL arasında değişmektedir. Meslek deneyimi yüksek olan Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi, daha yüksek oranda maaş alabilmektedir.

Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi Unvanları

  • Hasta Kayıt Kabul Görevlisi,
  • Karşılama Hostesi,
  • Tıbbi Sekreter Hasta Kayıt Personeli,
  • Uluslararası Hasta Birimi Uzmanı,
  • Uluslararası Hasta İlişkileri Danışmanı,

 * Burada belirtilen unvanlar özel sektörde istihdam edilen unvanlar olup, Sağlık Bakanlığında bu unvanlarda personel istihdamı yapılmamaktadır.

Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi Özellikleri

  1. İletişim becerileri gelişmiş,
  2. İnsan ilişkilerinde başarılı,
  3. İkna kabiliyeti yüksek,
  4. Dış görünümüne özen gösteren,
  5. Prezantabl, Diksiyonu Düzgün,
  6. Dinamik iş ortamına uyum sağlayabilen