Sağlık Bakanı Koca Azerbaycan’a yaptığı ziyarette Türkiye-Azerbaycan Sağlık İş Forumu ve Fuarına katılarak alandaki stantları gezdi.

Azerbaycanlı mevkidaşı ile birlikte fuar alanında bulunan stantları gezmesinin ardından basın mensuplarının personel alımı ile ilgili sorularını yanıtlayan Fahrettin Koca, alım ilanına 3 veya 4 hafta içerisinde çıkılacağını duyurdu.

Bakan Koca, 85 BİN kişilik personel alımının bu yıl içerisinde yapılacağını ve 32 BİN poliklinik odasına tıbbi sekreter almak istediklerini söyledi.

Çok gecikme olmayacağını belirten Fahrettin Koca “zannediyorum 3 veya 4 hafta içerisinde ilk alımlar için ilana çıkılmış olacak” ifadesini kullandı.

2022 yılı içerisinde 85 BİN kişilik personel alımının hepsini almak istediklerini ve alacaklarını söyleyen Fahrettin Koca, bu konuda hiç kimsenin bir endişesi ve tereddüdü olmamasını ve sabırla beklemelerini söyledi.

"Etlik Şehir Hastanesi oradan hastanın bir başka yere sevk edilmemesi planlanarak yapıldı"

Koca, "Hiçbir hastanemiz bundan sonraki süreçte sağlık hizmeti dışında bir amaçla kullanılmayacak. Burada bazı hastanelerimizin yer yer ekipmanları, yer yer bu anlamda insan kaynağı Etlik Şehir Hastanesi için değerlendirilecek mi, tabii ki olacak. Etlik Şehir Hastanesi son nokta, en son noktada hastanın gelebileceği ve bütün sorunlarının çözüm geliştirilebileceği bir merkez olarak inşa edildi. Yani oradan hastanın bir başka yere sevk edilmemesi planlanarak yapıldı. Dolayısıyla burayı en iyi mükemmeliyet merkezilerinin olduğu bir alt yapıyla bizim açmamız gerekiyor. Bu çerçevede de biz bir takım hastanelerimizden yer yer insan kaynağı boyutuyla istifade edebilecek miyiz, tabii ki etmiş olacağız. Ama bu hastanelerimiz hizmetlerine devam edecek, sağlık hizmeti devam edecek" diye konuştu.

"Kadro olarak da 9 bini geçen bir kadrodan bahsediyoruz"

Tıpta Uzmanlık Sınavı'nın sonuçlarının daha açıklanmadığını belirten Bakan Koca, "Bu cuma günü muhtemelen kadrolar açıklanmış olacak. Biz ÖSYM'ye gönderdik. Kadro olarak da 9 bini geçen bir kadrodan bahsediyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Ben özellikle yoğun bir talebin olacağını, yüzde 90'ların üzerinde bir doluluğun olacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

Koca, "Bunun dışında özellikle demin de sorduğunuz son dönemde beyaz reform diye adlandırdığımız yeni dönemde kamuya dönüşün çok yoğun olduğunu ve bununla ilgili bir talep olmuştu, 7 bin 250'yi geçmiş oldu. Bununla ilgili de 8 bini geçen bir kadro açıklaması oldu. Önümüzdeki dönemde de kamunun her geçen gün güvenilir bir liman olduğunu hepimiz birlikte görmüş olacağız. Kamunun bundan sonraki süreçte özellikle hekimlerimiz için cazip olacağını, hem uzmanlık öğrencisi kadrolarının doluluğunda hem de önümüzdeki dönemde bu kadrolara olan müracaatlarda kamunun ne kadar güvenilir bir liman olduğunu hepimiz birlikte göreceğiz" dedi.