Sağlık Bakanlığının Bilkent Yerleşkesi'nde saat 13.30'da başlayan toplantı sona erdi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar,

''Sağlık çalışanlarımız adına sizlere teşekkür ederim. Ülkemizde ilk vaka 10 Mart'ta görüldü. Buna ilk hastamızın temas çevresinden başlayarak prensiplerimizi katı hale getirdik. Olayları takip etmek yerine olasılıkları takip ediyoruz. Dün ise sizinle şu bilgileri paylaşmıştım, 20 bin 345 test yapılmıştı, bin 236 vaka tespiti yapılmıştı. 30 Hastamızı da kaybetmiştik. Mücadelemizde ise çok ciddi bir deneyim kazandık.

65 YAŞ ÜSTÜNDEKİLERİNE ÇAĞRI

Yaşlılara uyarıda bulunmak istiyorum, bu durumu birlikte atlatmak istiyoruz. Size karşı hassasiyeti olan sadece evlatlarınız değil, bütün toplum. Tedbir alıyoruz evden çıkmanız bir süreliğine kısıtlandı. Dünyadaki benzerlerinden çok farklı ilerliyoruz. Gurur duyacağımız bir gerçek de var. Dayanışmamızın dünyada bir örneği daha bulunmuyor.

32 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIMI

Sağlık çalışanlarımızın maaşlarını iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. 32 bin personel dahil ediyoruz. Bu süreçte çalışan sağlık personelimizin ek ödemesini yüzde yüz oranında ödeme yapacağız.

Değerli ziyaretçilerimiz;

Bugün döner sermaye ödeme tutarlarıyla ilgili ayrıntılı bordro paylaşımında bulunacağız. saglikpersoneliHABER.NET sitemizi takipte kalınız.