Sağlık Sen tarafından düzenlenen Geleneksel Anı, Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması’nın ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Sağlık Komisyonu Başkanı Akdağ: “İstihdam Açığı Kapanmış Değil”

Ödül töreninde konuşan Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının sayısının yetersiz olduğunu dile getirerek, “Sağlık Bakanı olduğum dönemde büyük açık vardı. AK Parti olarak sağlık çalışanlarına yönelik istihdamı artırdık ama bu açık henüz kapanmış değil” dedi.

Polis, Öğretmen ve Sağlıkçılar Eksik Kadroyla Çalışıyor

Polislere ve öğretmenlere göre sağlıkçıların kıyaslanmayacak kadar eksik kadroyla çalıştığına değinen Akdağ, OECD rakamlarına göre Türkiye’nin sağlık çalışanları sayısı bakımından en alt sırada yer aldığını vurgulayarak, daha fazla sağlık çalışanı istihdamının yapılması gerektiğini kaydetti

Sağlık-Sen ve Memur-Sen’e çalışmaları için teşekkür eden Akdağ, “Çalışan sorularını gerektiği yerde gerektiği şekilde davranarak dile getirdiler. O yüzden sendikalarımızın itibarları yüksek, üye sayıları çok fazla” diye konuştu.

“Ücretler İyileştirilmelidir”

Toplu sözleşme sürecinin başlayacağını hatırlatan Akdağ, şunları söyledi:

“Toplu sözleşmede, hem çalışanlar arasındaki adaletsizlik açısından hem de toplu olarak ücretlerin iyileştirilmesi açısından gerekenler yapılmalıdır. Yanınızdayız. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı olarak, süresiz sözleşmeli durumunun diğer süreli sözleşmelilerle eşitlenmesi taraftarıyım.”

Malpraktis Tüm Sağlıkçıları Kapsamalı

Malpraktis yasasının kendisinin bakan olduğu dönemde sadece doktorları kapsayacak şekilde çıkarıldığını dile getiren Akdağ, “Çünkü bizim zamanımızda diğer sağlık çalışanlarına ciddi sayılabilecek tazminat sorunları gelmiyordu. Eğer durum değişmişse, eğer diğer sağlık çalışanları da ağır tazminatlar altında eziliyorsa, bu yasanın içine tüm sağlık çalışlarının dahil edilmesi taraftarıyım” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi