Sağlıkçılar açıklamalarında;

11 Aralık 2019 tarihinde açıklanan 2019/7 tercih kılavuzunda Sağlık Meslek Lisesi mezunları olan Radyoloji, Anestezi Tıbbi Sekreter, Ağız ve Diş Sağlığı Çevre Sağlığı, Laboratuvar Teknisyenlerine yer verilmemiş ve mağdur edilmiştir. 

Bir önceki 2019/4 Sağlık atamasında bu bölümlere yer verilmiş ve bir dağılım yapılmıştı. Bu alımda yapılmış olan ‘Teknisyen’ kontenjanının tamamı Acil Tıp Teknisyenlerine verilmiş ve diğer bölüm mezunlarını hem şoka uğratmış hem de mağdur etmiştir. Bu bölümlerde ikinci alıma güvenerek ilk atamada tercih vermeyen yüksek puanlı bir çok mezun beklemektedir. 2019/7 atamasının gecikmesi ve alımın ikiye bölünmesi ve ayrıca teknisyenlere kadro verilmemesi bir çok atama bekleyen teknisyen mezunlarını bilinmeze sokmuştur.

Bilakis bu bölümlerden alım yapılmayacak olması daha önce resmi olarak duyurulmamıştır. Yüksek puanlarla atama bekleyen teknisyenler bu bölümlerin artık alım yapılıp yapılmayacağını merak etmektedir ve şubat ayında yapılacak olan atamanın adil, eşit bir sayıyla tüm ortaöğretim bölümleri için yapılmasını istemektedir. Şu ana kadar yapılan bütün sağlık atamalarında  bu kadrolara yer verilmişti ve atamaları yapılmıştı. Şubattaki alımın da tüm ortaöğretim mezunları için verilecek adil bir alım olmasını diliyoruz

Editör: Haber Merkezi