Kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgilere göre, daha önce Bakanlık bünyesinde görevli iken, çeşitli suçlamalar nedeniyle kamu görevinden ihraç edilen ya da açığa alınanlardan 22 kişi tekrar göreve iade edildi.

3’Ü DOKTOR TOPLAM 22 KİŞİ İADE EDİLDİ

Aralarında 3 Doktor, 5 Sağlık Memuru, 2 Hizmetli, 1 Psikolog, 1 Sağlık Teknikeri, 5 Ebe ve 5 Hemşirenin bulunduğu kişiler geçtiğimiz hafta içerisinde peyderpey görevlerine iade edilerek, Sağlık Bakanlığı ÇKYS’ye onayları düştü. 22 kişiyle ilgili olarak yapılan incelemeler sonucu FETÖ üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmadığı için görevlerine iadesi kararlaştırıldı. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca karar verilmiş olan milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı veya bu oluşumlarla irtibatı tespit edilen kamu görevlileri, başkaca işleme gerek kalmaksızın devlet memuriyetinden çıkarılıp ihraç edilmektedir. 

İADE EDİLENLERİN HAKLARI NELER?

Bilindiği üzere ihraç edilmiş iken sonradan göreve tekrar geri iade edilen kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının ödenmesi gerektiği hakkında ayrıca KHK hükmü bulunmaktadır. Geri iadelerle ilgili 23.07.2016 tarihli ve 29779 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 667 sayılı OHAL’de yer alan ilgili maddeye göre; göreve başlayanlara kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenir hükmü getirilmiş, bu kapsama giren kişilerle ilgili kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir maddi ve manevi tazminat talebinde bulunamazlar denilerek tazminat oly kapatılmıştır. Yine iade edilen devlet memurlarıyla ilgili iade, memurluktan çıkarıldıkları tarihte bulundukları idarecilik görevi dışında öğrenim durumları ve derece ve kademelerine uygun unvan ve kadrolara atanarak yerine getirilebilir denilmiştir.