Milyar dolarlık şehir hastaneleri açılıyor, milyonluk ambulanslar ve tıbbi cihazlar alınıyor ancak içinde çalışacak sağlık personeli alınmıyor. 17 senedir ilk defa bu kadar uzun süredir sağlık personeli alımı yapılmıyor.

Yeni alıma ilişkin bundan 3-4 ay önce 29 bin sağlık personeli alımı olacağı basına duyurulmuştu. Bunu takiben Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, birkaç defa alımın olacağını katıldığı televizyon programlarında açıkladı. En son açıklamayı 2 hafta önce CNN TÜRK'de yaptı. 

Bakan bey '' Özellikle altını çizerek söylemek istiyorum, 12 bin personelin alımı da bugüne kadar olduğu şekliyle KPSS ile olacak. İkinci etabı ise, yani 29 bin 689 sağlık personeli alımını tamamlayacak olan 17 bin 689 personeli de muhtemelen Eylül-Ekim'de ÖSYM'nin takvimine göre planlamış olacağız. Personelin KPSS ile alımı konusundaki yöntem daha bir hakkaniyetli ve bu anlamda başarıyı endeksleyen bir yaklaşım tarzı olduğu için bunu devam ettirmek, en azından hakkaniyetli olma noktasında bu yöntemin daha doğru olduğunu düşünüyoruz'' da dedi.

Bütün bu açıklamaların ışığında sağlıkta 2 parça alım yerine tek seferde 29 bin 689 personelin alınması iş ve zaman açısından daha isabetli olacaktır. Zaten 1,5 senedir tercih yapmak için bekleyen 600 bin adayı daha fazla bekletmenin hiçbir anlamı yoktur. 

Editör: Haber Merkezi