Adayları bir kısmı mezun değil, bir kısmı sürücü belgesi yeterli değil, bir kısmı ise zaten kpss den çok yüksek puan almış durumda.

Ambulans şoförlüğü gibi zor bir meslek için kadın adaylarında müracatının alınması ayrıca bir sorun. Özel sektörde özellikle ambulans firmalarında yetişmiş bir paramedik zaten  3 bin tl civarında maaş almaktadır. Bu ücreti alan bir paramedik daha düşük ücretle sürekli işçiliği tercih etmeyecektir.

Alımın şekli yanlış yapılmıştır. Sadece paramedik yerine ATT ve Sağlık Memurlarına da tercih hakkı sunulması gerekmektedir.  Çünkü  gerek özel sektörde gerekse kamuda bu iki branş iş bulmakta zorluk çekmekte çok miktarda mezun boşta beklemektedirleri. 

Sürekli işçi paramedik ambulans şoförlüğünde daha ilk alımda % 10-20 kadar kontenjanın boş kalacağını 1 sene sonra ise % 50'sinin boşalacağını değerlendiriyoruz. Kpss den 85 ve üstü alıp bu alıma başvuran paramediklerin ilk 4/b'li alımında atanacağını söylemek zor olmaz. 

Mezunlarının %60-70'i bayan olan bir meslekte ambulans şoförlüğü için kadın adayların işe alınmasına saygı gösteriyoruz. Ancak hamilelik, doğum, süt izni vb durumlarda bu kişilere ne iş yaptıracaklar. Kadrolu paramedikler bi şekilde başka birimlere gönderiliyor. Sürekli işçi ve ambulans şoförü kadrosundaki kişileri nereye görevlendirilecek.

Kadrolu veya 4/b'li kadın  ATT ve paramediklerin acaba % de kaçı şuan aktif sürücülük yapıyor?  Bu oran % 1'i geçmez. Geçemez. 

112 ler de ciddi şekilde şoföre ihtiyaç varken tahsis edilen kadroların boşa heba edilmemesi gerekirdi.