Sağlık Bakanlığı Klinik Destek Elemanı İşçi Alımı 2022

Binlerce işsiz adayın heyecanla beklediği kadrolu işçi alımı için geri sayım sona erdi. KPSS şartı olmadan ve en az lise mezunu olan adaylar arasından yapılacak işçi alımı için Sağlık Bakanlığı Resmi web sitesi üzerinden ilan yayınladı.

Klinik Destek Elemanı Nedir, Kimdir?

Klinik destek elemanı, yataklı tedavi kurumlarında istihdam edilir ve hasta bakım hizmetlerinin teknik bakımdan etkin ve zamanlı şekilde sunulabilmesi adına çalışır. Sağlık Bakanlığı tarafından son yıllarda istihdamı arttırılan klinik destek elemanları, çalıştıkları hastanelerde teknik cihazların sorunsuz çalışmasını ve bu yolla hasta memnuniyetinin artmasını sağlar.

Klinik destek elemanının çalıştığı birimdeki en önemli sorumluluğu, tıbbi cihazların etkin şekilde kullanılarak hasta memnuniyetinin sağlanması ve arttırılmasıdır.

Klinik Destek Elemanı Ne İş Yapar?

Hasta memnuniyetini sağlaması için çalışmak dışında klinik destek elemanlarının sorumlulukları şöyledir:

  • Tıbbi cihaz bölümünde çalışan personele, önceden imalatçıdan ya da ithalatçıdan temin edilen bilgi kaynakları doğrultusunda teknik bilgilendirme yapmak
  • Tıbbi cihazlarla ilgili atölye çalışmaları, prosedür eğitimleri, yerinde eğitimler, cerrahi uygulama eğitimleri gibi eğitimsel faaliyetler düzenlemek
  • Teknik personele, gerekmesi durumunda cihaz özellikleri ve kullanımı konusunda bilgi vermek
  • Cihazlarla ilgili kendisine iletilen raporları ve arızaları, sorumlu müdüre ileterek teknik sorunların giderilmesini hızlandırmak

Klinik destek elemanı, teknik cihazlarda meydana gelen arızaların giderilmesinden doğrudan sorumlu değildir. Klinik destek elemanı olarak çalışan personelin vazifesi, olası arızaları takip etmek ve gerçekleşen arızaların ilgili birimlere vakit kaybedilmeden aktarılmasını sağlamaktır.

KLİNİK DESTEK ELEMANI HANGİ İLLERE ALINACAK?

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI HİZMET BİRİMLERİNDE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE 10.000 SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI İLANI 

AÇIKLAMALAR

KLİNİK DESTEK ELEMANI (HASTANE) ÖĞRENİM DURUMU EN AZ ORTAÖĞRETİM (LİSE VE DENGİ) - ORTAÖĞRETİM KURUMLARININ SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI - HEMŞİRE YARDIMCILIĞI, EBE YARDIMCILIĞI, SAĞLIK BAKIM TEKNİSYENLİĞİ DALININ BİRİNDEN MEZUN OLMAK

1. 4857 sayılı İş Kanunu ile mezkûr Kanuna dayanılarak çıkarılan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca Bakanlığımız taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 10.000 sürekli işçi alımı yapılacaktır.

2. Adayların, başvuru işlemlerini tamamlamadan önce ilan metninde belirtilen açıklamalar ve başvuru şartlarını dikkatlice okumaları gerekmektedir. İlanda belirtilen şartları taşımayanların, ilan edilen kadrolara müracaat yapmamaları gerekmektedir. Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine ait olacaktır. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

3. İlanda belirtilen şartların tamamını taşıyan adaylar, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden 15/03/2022 – 21/03/2022 tarihleri arasında elektronik (online) kullanıcı girişi yaparak başvurularını yapabileceklerdir.

4. Bakanlığımızın ihtiyaç duyduğu hizmet türlerinde/mesleklerinde alımların il düzeyinde karşılanması yoluna gidilecektir. Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacaktır.

5. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapacaktır.

6. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenler ile kamu haklarından mahrum olanların, ilan edilen kadrolara müracaat yapmamaları gerekmektedir. Mevzuat gereği bu durumda olanların atamaları yapılmayacaktır.

7. İlan edilen kadrolara başvuran adaylar, İŞKUR tarafından Bakanlığımıza bildirilecektir. İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesi hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Bakanlığımızca doğrudan noter kurası ile belirlenecektir.

8. Kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek, bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.

9. Bakanlığımızca ilan edilen kadrolara asıl aday olarak atamaya hak kazananların atamaya esas belgeleri kontrol edilecektir. Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

10. Noter kurası sonucu asıl olarak yerleştirme işlemi yapılanlardan, istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar/başvuru yapmayanlar; süresi içerisinde başvuru yapıp da başvuru şartlarını taşımayanlar; ataması yapılıp uygun görülen süre içerisinde göreve başlamayanlar/feragat edenler (doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç); atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanlar; göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanlar; İşletme Toplu İş Sözleşmesinin 15 inci maddesi gereğince bir aylık deneme süresi içerisinde sözleşmesi feshedilenler ile deneme süresinde sözleşmesini feshedenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecektir.

11. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen “işe göndermede öncelikli olanlar” ibaresindeki hüküm mezkûr yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecektir.

12. Branş ve/veya meslek değişikliği olanlar hariç olmak üzere, Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında sürekli işçi kadrosunda halihazırda görev yapanların, ilan edilen kadrolara müracaat yapmamaları gerekmektedir. Mevzuat gereği bu durumda olanların atamaları yapılmayacaktır.

13. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alanların, ilan edilen kadrolara müracaat yapmamaları gerekmektedir. Mevzuat gereği bu durumda olanların atamaları yapılmayacaktır.

14. Sürekli işçi kadrolarına atanan adaylar, yasal asgari ücret ile göreve başlatılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;

1. 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

2. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

3. Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

4. 18 yaşını tamamlamış olmak.

5. İlan tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak (15 Mart 1982 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).

6. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

7. Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

8. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

9. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

10. Güvenlik görevlisi (silahsız) olarak istihdam edilecekler için, yukarıda belirtilen şartlara ilave olarak, 5188 sayılı Kanun’un 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ile (g) ve (h) bendindeki şartları taşımak.

* Sürekli işçi kadro ve meslek dağılım listesi (çalıştırılacağı ili, meslek adı, kadro sayısı ve diğer bilgiler dahil) ekte gösterilmiştir.
*Adaylar, https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden ilan sorgulaması yapabilirler.
Kamuoyuna ilanen duyurulur

Kadro ve Meslek Dağılım Listesi için tıklayınız

Sürekli işçi alımında aklınıza takılan yer soruyu aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Kadın erkek sağlık işçileri ve ilana başvuracaklarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

İLANLA İLGİLİ TÜM SÜRECTEN İLK SİZ HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Nasıl Başvuru Yapılır?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın konuyla ilgili açıklamalarına göre 10 bin işçi alımı kapsamında yapılacak olan atamalar, (sözlü) mülakat olmaksızın yapılacak. Atamalar, kura yöntemiyle gerçekleştirilecek.

2022 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından 10 bin işçi alımı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’un online işe alım platformu olan esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecektir. 15 Mart 21 Mart arasında online ortamda yapılacak. 2022 yılında yapılacak sürekli işçi alımında da İŞ KUR'un online E-ŞUBE BÖLÜMÜ kullanılacak. İşkur E-Şube’ye, E-Devlet şifresi ile giriş yapabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı işçi alımına başvurmak isteyen adaylar, şimdiden İşkur E-Şube’ye, E-Devlet şifreleri ile üye olabilirler.

Nasıl Klinik Destek Elemanı Olunur?

Kimlerin klinik destek elemanı olabileceği, Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği’nin 4 numaralı ekinde belirlenmiştir. Bu yönetmeliğe göre, aşağıda listelediğimiz lisans/ön lisans alanlarının herhangi bir tanesinde diploma sahibi olmak, klinik destek elemanı olabilmek için ön koşuldur.

LİSANS:

B: Bilgisayar mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, biyokimya, biyoloji, biyomedikal mühendisliği, biyomühendislik, biyoteknoloji

D: Diş Hekimliği

E: Ebelik, eczacılık, elektrik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, endüstri mühendisliği, ergoterapi

F: Fizik, fizik mühendisliği, fizyoterapi ve rehabilitasyon

G: Genetik mühendisliği, genetik ve biyomühendislik

H: Hemşirelik

K: Kimya, kimya mühendisliği, kontrol mühendisliği

M: Makine mühendisliği, malzeme mühendisliği, mekatronik mühendisliği, metalürji mühendisliği, metalürji ve malzeme mühendisliği, moleküler biyoloji ve genetik

O: Odyoloji

S: Sağlık idaresi, sağlık kurumları işletmeciliği, sağlık kurumları yöneticiliği, sağlık memurluğu, sağlık yönetimi, sistem mühendisliği, sosyal hizmetler

T: Tıp, tıp mühendisliği

Y: Yazılım mühendisliği

ÖN LİSANS:

A: Ağız ve diş sağlığı, ameliyathane hizmetleri, anestezi

B: Bilgisayar operatörlüğü, bilgisayar programcılığı, bilgisayar teknolojisi, biyomedikal bilimler, biyomedikal cihaz teknolojisi

Ç: Çevre sağlığı

D: Diş protez teknolojisi, diyaliz

E: Eczane hizmetleri, elektrik, elektrik cihaz teknolojisi, elektronik teknoloji, elektronörofizyoloji, engelli bakımı ve rehabilitasyon, evde hasta bakımı

F: Fizyoterapi

İ: İlk ve acil yardım

K: Kimya teknolojisi

L: Laborant ve veteriner sağlık, laboratuvar teknolojisi

M: Makine, mekatronik, metalürji

N: Nükleer teknoloji ve radyasyon güvenliği, nükleer tıp teknikeri

O: Odyometri, optisyenlik, ortopedik protez ve ortez

P: Patoloji laboratuvar teknikleri, perfüzyon teknikleri

R: Radyoterapi

S: Sağlık kurumları işletmeciliği, sağlık teknikerliği, sosyal hizmetler

T: Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, tıbbi görüntüleme teknikleri, tıbbi tanım ve pazarlama, tıbbi laboratuvar teknikleri

Y: Yaşlı bakımı

Özel kurumlarda çalışmak isteyen ve yukarıda sıraladığımız bölümlerin herhangi bir tanesinden mezun olan adaylar, akademik kariyerlerini ilerletmek ve CV’lerini genişletmek için bu alanda düzenlenen kurslara katılabilirler. Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜSEM) tarafından düzenlenen klinik destek elemanı kursu, bu alanda en çok tercih edilen kurslardan bir tanesidir. Eğitim; mevzuat, radyasyon güvenliği, tıbbi etik ve steril hizmet alanlarında çalışma eğitimi olmak üzere dört temel başlıkta verilir.

Klinik Destek Elemanı Maaşları 2022

Tıbbi klinik destek elemanları, özel sektörde ya da kamu hastanelerinde çalışabilirler. Klinik destek elemanlarının maaşları; çalıştıkları kurumlara ve mesleki deneyimlerine göre 4 bin 253 TL ile 8 bin TL arasında değişir.

Özel sektörde mesleğe yeni başlayan bir klinik destek elemanı, asgari ücrete yakın bir tutar alırken kamuda mesleğe yeni başlayan bir klinik destek elemanı 2022 yılında, yaklaşık 6 bin TL maaş alır. Klinik destek elemanının aldığı maaşı; sosyal yardım, yemek ücreti, hizmet primi, tediye ve ikramiye gibi unsurlar belirler.

Sağlık Bakanlığı Klinik Destek Elemanı Alımı 2022

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı çerçevesinde, 2022 yılında klinik destek elemanı da istihdam edecek. Sağlık Bakanlığı 15 Mart 2022 itibariyle başvuruların başladığını duyurdu. Başvuru tarihleri 15/03/2022 - 21/03/2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. 15 Mart 1982 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecek. Yani 40 yaş sınırı var. 10 bin işçi alımı ilanını yayınlaması ve 2022 klinik destek elemanı alımına dair bütün detayların, bu ilanla birlikte ortaya çıkmış durumda. 

Bakanlık tarafından yayınlanan önceki ilanlar dikkatle incelendiğinde, Sağlık Bakanlığının bu pozisyon için adaylardan “sağlık meslek liselerinin hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ya da sağlık bakım teknisyenliği programlarından mezun olmak” şartını karşılamalarını beklediği görülüyor. Bakanlık, 15 Mart 2022 itibariyle klinik destek alımı ilanı yayınlanmış durumda.