40 bin Sağlık Personeli alımında kafalar karışık, bekleyiş sürüyor.

40 Bin Sağlık Personeli 2021 Yılı İçinde Alınacak mı? 

Sağlık Bakanlığının 40 bin yeni sağlık personeli alımı için Cumhurbaşkanlığından onay yazısının gelmesiyle beraber önce 81 İl Sağlık Müdürlüğüne kontenjan sayılarını bildirmesini bugün 23 Kasım itibariyle istedi. İller hangi birime kaç personel ihtiyacı olduğunu Bakanlığa geri bildirecek. Ardından ÖSYM süreci başlayacak. ÖSYM bunu takvime alacak ve başvuru süreci ve sonuç açıklama süreci başlayacak.  2021 yılı içinde hiç alım yapılmadığıda düşünülürse sürecin 2022'ye uzama ihtimali var.

40 BİN RAKAMINA SÜREKLİ İŞÇİLER DAHİL Mİ?

40 Bin personel alım sayısına 4/d sürekli işçilerin dahil olacağına dair güçlü kulis bilgileri bulunuyordu. TRT Muhabiri bu sayının 10 binin sürekli işçi olacağını açıkladı. Daha önce yapılan açıklamalarda 12 bin işçi alınacağı, bu sayıyı Bakan Koca'nın 15 bine çıkarmak için görüşmeler yaptığı ileri sürülmüştü.

Sağlığa 40 Bin Kişilik Alımın ÇKYS Giriş Ekranı Açıldı


ÖSYM kılavuzunda ve İşkur sitesinden  yayınlamak üzere Sağlığa alıncak 40 bin personelin ( 30 bin sağlık hizmetleri sınıfı, 10 bin sürekli işçi) hangi ilde hangi birimde çalışacağına dair planlama çalışmasına dair ÇKYS ekren görütüntüsü

UNVAN BAZLI SAYILAR BELLİ OLDU MU?

Her ne kadar haber portalları unvan bazlı kaç personel alınacağına dair günlük haberler girselerde 40 Bin kişilik sağlık personeli alımında hangi branştan kaç kişi alınacağı konusu bugün itibariyle netleşmiş değil.

Editör: Haber Merkezi