Bakan Koca cuma günü ziyaret ettiği Adıyaman’da Sağlıkçı Birliği Platformu üyelerinin kendisine yönelttiği “2022 yılı sağlık personeli alımı” sorusuna cevap verdi.

Atama bekleyen sağlıkçıların 2022 yılında 2020 yılının KPSS puanıyla sağlık personeli alımı olacak mı? ve “yüksek puanlarla atama bekliyoruz. 2020 puanıyla atama ne zaman olur?” sorularına yanıt verdi.

KOCA: SAĞLIK PERSONELİ ALIMI İÇİN ÇALIŞMAMIZ VAR

Bakan Koca’nın yüksek puanlarla atama beklendiğinin farkında olduğunu, atama için uğraştıklarını ifade ederek “sayıları artırmaya çalıştıklarını belirterek bir çalışmamız var. Fakat yetişir mi henüz kesin değil. Sizde biliyorsunuz, atama için çalışıyoruz. İnşallah olur.” cevabını verdiği öğrenildi.

YHGM: 2022'DE ATAMA OLACAK İDDİASI

Diğer taraftan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne telefonla ulaştıklarını belirten Sağlıkçı Birliği platformu 2022 yılı içerisinde kesin bir alım olacağına yönelik bilgi aldıklarını, yıl içerisinde alım yapılacağını ancak bu durumun sürece bağlı olduğu, eğer sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesi durumunda sınavdan önce alımın yetişeceğini, eğer sürecin ağır işlemesi halinde ise sınavdan sonra alım yapılacağına dair bilgi aldıkları ileri sürüldü.

BASIN MÜŞAVİRİ: BAKANIMIZ ÇOK ÇABALIYOR

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Basın Ve Halkla İlişkiler Müşaviri Gözde Kirişçioğlu atama bekleyen sağlıkçıların Bakan Koca’nın Adıyaman ziyaretinde yanlarına giderek, “Bakanımız yeni bir atamanın olması için çok fazla uğraşıyor. Çok çabalıyor. Meslektaşlarınız’a selamlarımı iletin” cümlelerini kullandığı öğrenildi.