Sayın Cumhurbaşkanımız sağlıkçılarla yaptığı iftar programında 2019 yılı için 29689 sağlık personelinin alınacağını duyurmuştu. 12 bin sağlık personelinin ataması ÖSYM tarafından yapıldı. Ancak geri kalan 17689 sağlık personelinin atamasının ne zaman yapılacağı ile ilgili çeşitli söylentiler dolaşmaya başladı. 

Ancak biz biliyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımız bir söz verdiyse kesinlikle o söz yerine getirilir. 17689 sağlık personelinin alımında en son durumun Cumhurbaşkanlığımızdan gelecek olan izin olduğu iznin gelir gelmez çalışmaların süratli bir şekilde bitirileceği belirtilmiştir. 

BİNLERCE SAĞLIKÇI BU ALIMI BEKLEMEKTEDİR. 

Onbinlerce sağlık personelinin gözü kulağı 17689 sağlık personeli alımındadır. Sayın Bakanımız ikinci alım olacak olan 17689 sağlık personeli alımının Eylül en geç Ekim ayında yapılacağı bilgisini vermişti. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü yapılacak alımla ilgili herhangi bir bilgi vermemesi ortalıkta çok çeşitli söylentilerin dolaşmasına vesile olmaktadır. 

Burda yapılması gereken Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 17689 sağlık personeli alım safahatının sitesinde duyurması olacağını düşünüyoruz. Ne zaman izin gelecek, geldimi gelmedimi, ÖSYM ye gittimi gitmedimi, klavuz ne zaman yayınlanacak gibi konuların Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sitelerinde yayınlanması en makul bir konu olduğunu düşünüyoruz. Böylelikle onbinlerce sağlık personelinin kafalarındaki soru işaretleri de giderilmiş olacak. Atama bekleyen sağlık personeli de her söylentiye inanmayıp doğruları Bakanlık tarafından öğrenmiş olacaklardır.