Hastaneler, filyasyon ekipleri, 112 aciller çok yoğun bir şekilde çalışıyor. #MEBEvarSAGLİGAyokmu etiketi altında tepkilerini dile getiren atama bekleyen sağlık personelleri ve yoğun iş yükü altında ezilen saha da çalışan sağlıkçılar seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Yaşanan bu durumu elbette Sağlık Bakanlığı bizden daha iyi biliyor. Her fırsatta gurur duyduklarını açıkladıkları sağlık personeli yoğun iş yükü altında ezilirken,   yüzbinlerce sağlık personeli ise 2021 için  atama bekliyor. 

Dünyanın düzeninin alt üst olduğu, turizmin durduğu, üretimin sıkıntılaya girdiği, Avrupa ve Amerika'nın '' yok mu sağlık çalışanı işe alayım, vize vereyim'' dedi bir ortamda yeni sağlık personeli alımı için #MEBEvarSAGLİGAyokmu

Yoğunbakımda 1 hemşire sabaha kadar 4 kritik hastanın başında bekliyor. 1 Hemşire 4 yerine 2 hastaya bakarsa bu durumdan hem hasta hem hemşire memnun olacak.

Metropol kentlerde  112 çalışanı bir nöbette 20-25 ayrı vakaya çıkıyor. 24 saat nöbetin 3'de 2'si istasyon dışında geçiyor. 

Yoğunluk hemen hemen tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında yaşanıyor. 

Şimdi sağlık çalışanları soruyor ! Un da var, şeker de var, eksik olan ne? 

Sağlığa acilen en az 30-35  bin olmak üzere sağlık personeli alımı yapılmalıdır