Platform olarak konuyla ilgili yayınlanan basın bülteninde;

Sağlık işçisi alımlarında Veri Giriş Kontrol İşletmeni ve özellikle Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi olarak aranan şartların sadece diplomalı tıbbi sekreter ve KPSS şartının olmasını istiyorlar. 

Sağlıkçı Tıbbi Sekreterler olarak 6 yıl emek verdiler. İş Alanları Hastaneler, il Sağlık Müdürlükleri ,ilçe Sağlık müdürlükler… Sağlıkçı Diplomalı 130 bin Diplomalı Tıbbi Sekreter atanmak hayallerine kavuşmak evine ekmek götürmek istiyor. Tıbbi Sekreterler herkesin kendi işini yaparsa işsiz kalmayacaktır. Hemşirelerin evrak işlerini bırakıp asıl işleri yaparsa hemşire açığı kapanır Tıbbi Sekreterler staması fazla olur. 130 bin tıbbi sekreter mezundan 10 bin 4/B Atama. Hastanelere ve Şehir Hastanelerine alınacak olan sağlık personelinden 10 binin Diplomalı Tıbbi Sekreter olmasını arz ediyoruz. Sağlık işçisi alımı işsiz olan sağlık personelleri bir nebze olsun mutlu edecektir.

Sağlık işçisi alımı sayesinde 1 kadrolu memur maaşı 3 sağlık işçisi maaşına eşittir.Bütün Yetkililere sesleniyoruz:Sağlık işçisi alımı Türkiye geneli fazla olursa Emek vermiş mezun olan Üniversiteli Sağlık personellerinin iş bulmasına yardımcı olacaktır.Ayrı bir konu Türkiye geneli Aile sağlığı merkezlerinde cari giderleri sağlık bakanlığı yaparsa her ASMDE 4 sağlık personeli iş sahibi olur.

Editör: Haber Merkezi