Sağlık Bakanlığının 663 sayılı kanun çerçevesinde alacağı 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alımında, en çok kontenjan tahsisi büyükşehirler illerine yapıldığı öğrenildi. Dr. Fahrettin KOCA'nın açıkladığı 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alımına dair süreç devam ediyor. Sağlık Bakanlığı şuan için gerekli bürokratik izin işlemlerini tamamlamaya çalışıyor. İzin işlemleri tamamlandığında, sözleşmeli sağlık personeli alım süreci başlayacak.

Süreç henüz başlamamışken, edinilen bilgilere göre 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alımında en çok kontenjan tahsisi büyükşehir illerine yapılmış durumda.

Örneğin Ankara'ya 2.174, İstanbul'a ise 1.231 personel alınacak.

En fazla personel alımı yapılacak diğer iller şu şekilde:

Bursa: 733
Gaziantep: 418
Kayseri: 363
Adana: 349
Konya: 346
Manisa: 333
Şanlıurfa: 277

Hemşire, ebe, fizyoterapist ve sağlık teknikeri unvanlarında her il için kontenjan ayrıldı

Ebe için en çok kontenjan ayrılan il ise İstanbul oldu. İstanbul'u 57 kontenjanla Yozgat takip ediyor.

Sağlık teknikeri unvanında ise en çok kontenjan tahsis edilen il 370 adet ile İstanbul oldu. İstanbul'u 145 ile Ankara, 99 ile Bursa takip ediyor.

EN ÇOK ALIM ANKARA, İSTANBUL VE BURSA 'YA

Haziran ayında yayımlanacak KPSS tercih kılavuzu ile 12 bin atama için tercihler alınacak. Alınacak tercihlerle birlikte Ankara 'şehrine , çoğu şehir hastanesinde istihdam etmek üzere toplamda 2 bin 174 sağlık personeli alımı yapılacak. Bu alımda 1000 'den fazla hemşire Ankara Bilekent Şehir Hastanesi 'nde istihdam edilecek. 

İstanbul 'a ise KPSS tercihleri ile bin 231 sağlık personeli alımı yapılacak. Yine bir diğer şehir hastanesinin açıldığı ve faaliyete girdiği Bursa 'ya 733 sağlık personeli alımı yapılacak. Gaziantep şehrinde ise hastanelere 418 yeni personel alımı yapılacak. 

Bu şehirlerin yanı sıra Kayseri 'ye 363 , Adana 'ya 349 ve Konya 'ya 346 sağlık personeli alımı yapılacak.