27 Ağustos 2019 tarihinde kimler tarafından dolaşıma sokulduğu belli olmayan haberde, Al Surra Hospital KPSS şartı aranmadan 1182 sağlık personeli alacak başlığı ile atama bekleyen sağlık personeli hedeflenmiş ve büyük ölçüde de bu yalan haberi ortaya atanlar amaçlarına ulaşmıştır. Haberin büyük yankı uyandırması üzerine Kuveyt Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği bir basın bülteni yayınlayarak, konuyla ilgili açıklama yaptı.

YALAN UNVAN BİLGİLERİ BİLE YAYINLADILAR

Kim yada kimlerin iş arayan insanların mağduriyetinden faydalanmak istediği bilinmezken, 20 Bin Lira maaşla Türk Sağlıkçı alınacak şeklinde haberi bilinçsizce, haber etik değerlerini hiçe sayan yaklaşımla yayına sokan bir çok internet sitesi, gerçek ortaya çıktığında sanki o haberi insanlara duyurmamış gibi haber yapmaktanda geri durmadıkları görüldü.

İşte o haberlerden bazıları;

Sosyal Medya hesabımıza gelen bu konuyla ilgili gelen yorum, olayın ne kadar vahim boyutlarının olduğunu açıkca ortaya koyuyor. Sahte ilanı dolaşıma sokan sitelerin çoğunun haberi paralı bir şekilde aldığı iddia edilen yorumda, keşke paralı haber diye direkt yayınlamasalardı temennisinin yanında, ilan sonucunda birçok insanın oraya kişisel bilgilerini, mail adreslerini, telefon numaralarını, referans verdikleri kişilerin isimlerini, telefon numaralarıni ,mail adreslerini verdiklerini, önemli olan bundan sonra o bilgiler ile bu kişilerin ne yapacaklar? bu kadar sağlıkçının bilgilerini alarak viral reklamlar ile onları kullanacaklar mı, yoksa sitelerde mi kullanacaklar? bunlar çok önemli, umarım bununla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur, çünkü birçok kişinin bilgileri ellerine geçmiş bir vaziyette.

İŞTE O YORUM;

AL SURRA HOSPİTAL İSİMLİ BİR HASTANE YOK

Açıklamada; Türkiye’de bir çok internet sitesinde 27 Ağustos 2019 tarihinde “Al Surra Hospital KPSS şartsız 1182 kişilik sağlık personeli alımı yapacak şeklinde duyurusu yapılan bir iş ilanı yayınlandığı ve bu ilana göre de bir çok haberin paylaşıldığı görülmüştür denilen açıklamada; tarafımızca yapılan incelemede, sözkonusu ilanın içeriğinde adı geçen “Al Surra Hospital” isimli bir hastanenin Kuveyt’te bulunmadığı anlaşılmıştır. Olmayan bir hastane için herhangi bir personel alımının söz konusu olmadığı, bahse konu ilanın iş arayan gençleri istismar etmeye yönelik olabileceği üzerinde duruyoruz.

Bu bağlamda, iş ilanıyla ilgili araştırmada bulunan vatandaşlar başta olmak üzere vatandaşlarımızın yukarıda detaylı anlatımı yapılan iş ilanına itibar etmemesi önemle duyurulur.

Diğer taraftan, yine vatandaşlarımızdan Kuveyt’teki çalışma mevzuat ve usullerine ilişkin, aşağıda detaylı olarak irtibat bilgilerinin yer aldığı Küveyt Büyükelçiliğimiz Çalışma Müşavirliği’yle temas etmeleri gerekmektedir. 

Kuveyt Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği

Tel: 00965 222 77 413

E-posta: [email protected]

Adres: Embassy Of The Republic of TURKEY

Office of the Labour & Social Security Counsellor

Block: 5, Yemen Street Plot No: I6 AL DAIYA/KUWAIT

Saygılarımızla,