KPSS’den 81 alarak Türkiye 60’ıncısı olan kişi, mülakatta başarısız olduğu gerekçesiyle elendi. Yerine ise KPSS’den 61, 65, 66 puan alan adayların atandığı ortaya çıktı.

Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) 81 puan alarak kendi alanında Türkiye 60.’sı olan Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunu Samet Burak Ulusoy, mülakatta başarısız olduğu gerekçesiyle elendi. Mülakattaki sorulan bildiğini ifade Ulusoy’un yerine KPSS’den 61, 65, 66 puan alan adayların mülakatta yüksek puan almasıyla atandığı ortaya çıktı.

BirGün’ün haberine göre, 2018 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü’nden mezun olan Samet Burak Ulusoy, KPSS’ye girerek 81 puanla kendi alanında Türkiye 60.’sı oldu. Ardından Ocak 2021 tarihinde İçişleri Bakanlığının 4/B sözleşmeli olarak 112 acil çağrı merkezlerine personel alımı yaptığı ilana başvuran Ulusoy, katılımcılar arasında dördüncü sıraya yerleşti. Ancak mülakat sınavına giren Ulusoy 41’inci sıraya düşürülerek elendi. KPSS’den 61, 65, 66 puan alanlar ise mülakatta yüksek puan verilerek işe yerleşti. KPSS’den 61 puan alan bir kişinin puanı mülakat sonucunda 82’ye yükselirken Ulusoy’un puanı ise 68’e düşürüldü.

“8-9 aylık yoğun ve çok zorlu bir çalışma sürecim oldu. Ön lisans eğitimimi bitirdikten sonra 2020 yılında KPSS’ye girdim ve 81 puan aldım. Ardından İçişleri Bakanlığının 4B sözleşmeli olarak 112 acil çağrı merkezlerine personel alımı yaptığı ilanı ve bizim bölüme 800 kadro verildiğini gördüm. Daha sonrasında bu alıma 22-29 Ocak arasında başvurular verilmeye başlandı.” ifadeleriyle KPSS’ye hazırlandığı dönemi anlatan Ulusoy, mülakatın adil şekilde yapılmadığını belirtti.

Ulusoy, KPSS’de sözlü mülakatın yapılmasına dair “Gerçekten bu mülakatın hiç adaletli ve adil olmadığını, ayrıca komisyon tarafından objektif olarak değerlendirilmediğini düşünüyorum. Neye göre değerlendirme yapıldığını açıkçası anlayamadım.” dedi. Ulusoy, mülakatta kendisine yöneltilen sorular için ise “Başvurumuzu yaptık ve sözlü mülakat listeleri açıklandı. Aile ve kaç kardeşsiniz sorularını çıkartırsak tam 10 soru soruldu ve hepsini bildim.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi