Bilindiği üzere Kamu görevlilerinin 2020 yılı ile 2021 yıllarına ilişkin olarak mali ve sosyal haklarında birtakım düzenlemeler içeren Hakem Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 3. dönem toplu sözleşme mutabakatında yer almasına rağmen ek 3 sayılı cetvelde düzenleme yapılmadığından dolayı uzman ebe ve hemşirelerin mağduriyeti giderilememişti. 5. dönem toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda Hakem Kurulu Kararıyla bu mağduriyet çözümlenerek, uzman ebe ve hemşirelerin tazminat oranlarında +5 puanlık iyileştirme yapılmış oldu.

TALEPLER İŞLEME ALINMAMIŞTI

2016 yılında özellikle sağlık tesislerinde uzman ebe/hemşire olarak görev yapan personel, Sağlık Bakanlığına tazminat konularıyla ilgili bir çok başvuruda bulunmuş, konuyla ilgili bir çok başvuru olmuş, kendi alanlarında lisans üstü eğitimi tamamladıklarını beyan ederek, Kamu Görevlileri Geneli Ve Hizmet Kollarına Yönelik olarak yapılan Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 yıllarında geçerli Üçüncü Dönem Toplu Sözleşmenin 22 nci maddesi dayanak gösterilerek tazminat oranlarına +5 puan ilave edilmesini istemişlerdir.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı kendi içerisinde Genel Müdürlükler nezdinde bir çok yazışma yaparak, 5.02.1954 tarihli ve 6283 sayılı Hemşirelik Kanunu dayanak gösterilmiş, 11.04.1928 tarihli ve 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun dayanak gösterilmiş ancak 3 sayılı cetvelde düzenleme yapılmaması nedeniyle tazminat oranınının arttırılmasına yönelik talepleri işleme almamıştı.