Fakültemiz "İntörn Öğrencilerinin Eğitim ve Çalışma Yönergesi" Üniversitemiz Senatosunun 07.02.2020 tarihli 2020/9 sayılı kararı ile değiştirilmiş olup güncel hali ekte yer almaktadır. İntörn Öğrencilerinin Eğitim ve Çalışma Yönergesinde değiştirilen 6. maddesinde belirtilen İntörnlerin hak, görev ve sorumlulukları hususlarına uyulması hususunda;
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Prof.Dr. İdris ŞAHİN
Tıp Fakültesi Dekanı

İŞTE İLGİLİ MADDE 6;

Madde 6. İntörnlerin hak, görev ve sorumlulukları;

o) Öğrenci, yataklı servislerde ya da poliklinikte hasta yatışı ve taburculuğunda öğretim elemanı gözetiminde bu klinik süreçlere yardımcı olur. Öğretim elemanlarının sorumluluğunda ve rehberliğinde, polikliniklerde hasta bakar, yataklı birimlerde kendi sorumluluğu olan hastaları izler, nöbet tutar, tıbbi girişimlerde bulunur. İntörn hekimler görevli oldukları servis ya da poliklinikteki hastaların dosyasının düzenlenmesi (Epikriz), anamnez, fizik muayene, istenilen tetkiklerin takibi ve dosyaya kaydedilmesi, hastanın günlük durumuna ait bilgilerin düzenlenmesinde sorumlu Araştırma Görevlisine
yardım ederler.

p) Aşağıda maddeler halinde belirtilen uygulamalar İntörn doktorların görev kapsamı dışındadır.

1-Hekim dışı sağlık personelinin iş yükünü azaltmak için kullanılamaz. Hiçbir şekilde hastaya ait (Frozen ve biyopsi gibi nitelikli örnekler dışında) tetkik örneklerini labaratuvara taşımakla yükümlü tutulamaz.

2-İntörn doktorlar tek başlarına hasta nakli yapamazlar.

3-Mesai dışı özel muayenede herhangi bir şekilde görevlendirilemez.

4-Poliklinik hizmetlerinde yardımcı sağlık personellerinin ve/veya sekretaryasının yapması gereken işlemler (hasta giriş ve çıkış kayıtları) yaptırılamaz.

5- Kan(kan kültürü alınması hariç), idrar, dışkı ve doku örneklerinin alınması(İntörn karnesinde belirtilen sayıların dışında) ve/veya toplanan örneklerin labaratuvara iletilmesinde görevlendirilemez.

6- TA(Arteryel Tansiyon),EKG, Vücut Kompozisyon Analizi (Tanita) ve NST uygulamalarında rutin olarak görevlendirilemez.

r)Staj sorumlusunun uygun gördüğü bir programla ve üç günde birden daha sık olmamak üzere hafta içi ve hafta sonu eğitim amaçlı nöbet tutar. Nöbetlere zamanında gelir ve nöbet bitiminde devrini yapar. Nöbet sırasında nöbet yerinden ayrılamaz ve klinik nöbetçi öğretim elemanına karşı sorumludur.

YÖNERGENİN TAMAMINA ERİŞMEK İÇİN TIKLAYINIZ