ÖSYM tarafından düzenlenen TUS sınavına, Tıp Doktorluğu eğitimi alan adaylar uzmanlık eğitimi alarak branşlarını seçebilmek için girmektedirler. TUS (Tıpta Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavı) her sene, İlkbahar ve Sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda iki kez düzenlenir.
Adaylar sınav sonuçlarına göre seçtikleri branşta uzmanlık eğitimi almak için başvurularını yaparlar. Yazımızda, TUS sınavına giren adayların sınav sonuçları ile seçebilecekleri Tıpta uzmanlık dalları ve Tıpta uzmanlık eğitim süreleri için hazırlanan en güncel tabloyu bulabilirsiniz. 

Tıpta Uzmanlık Eğitim Süreleri Nelerdir?

Tıpta uzmanlık eğitim süreleri uzmanlık alanında alınacak eğitimin içeriğine ve kapsamına göre değişiklik gösterir. Uzmanlık eğitimi almak isteyen adaylar seçtikleri branşta 3 ila 5 yıl arasında değişen sürelerde eğitim alarak uzman doktor ünvanını kazanabilir. Aşağıdaki Tıpta uzmanlık alanları ve eğitim süreleri tablosunda TUS ile tercih edilebilecek Tıpta uzmanlık alanları ve Tıpta uzmanlık eğitim süreleri en güncel hali ile yer almaktadır.

Tıpta Uzmanlık Eğitim Süreleri için foto galerimizi inceleyiniz.