2019 yılı itibariyle kadroya geçiş işlemleri tamamlanan ve 4/D yani sürekli işçi olarak taşerondan geçirilen işçiler görevde yükselme sınavına girebilir mi? Taşeron işçiler memur, V.H.K.İ., müdür veya şef olabilir mi?

Kamuda sürekli işçi kadrosunda görev yapan işçilerin son TİS'de sosyal yardım ve mali haklarında gözle görülür iyileştirme yapılsada özlük haklarında bir çok eksik mevcut. Kadroya geçen taşeronlar eğitimleri veya işleri ile alakalı nakil, tayin gibi haklardan muaf. 

TAŞERONLAR GÖREVDE YÜKSELME SINAVINA GİREBİLİR Mİ?

Kamuda kadro almış taşeronlar, eksik haklarının arasında görevde yükselmenin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Fakat bu konuda mevzuat açıkça taşeronların görevde yükselemeyeceğini gösteriyor.

 657 sayılı Kanunu hükümleri uygulanmayan İş Kanunu hükümleri uygulanan işçilerin "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik" kapsamında yer almadığından işçilerin görevde yükselme sınavlarına girmeleri mümkün bulunmamaktadır.

Taşeronlar iş hangi ünvan ve pozisyonda başlamışsa yasa değişmediği sürece emekliliğe kadar o durumda kalmak zorundalar.

Devlet Memuru Kanunu içinde bulunan yükselme maddeleri taşeronları bağlamamaktadır.

Editör: Haber Merkezi