Bilindiği üzere taşerondan sürekli işçi kadrosuna alınan işçilerin en büyük problemi yüzdelik dilimler. Bununla ilgili birçok dava açıldı ve kazanıldı. Devletin bu konuda herhangi bir adım atıp atmayacağı henüz belli değil.

Taşeronda asgari ücretin yüzde fazlasını alan işçiler 696 KHK ile kadroya geçtikten sonra bu yüzdelikleri alamadılar.

Birçok kurumdan işçiler farklı dava açarak açtıkları davaları kazandı.

Bunun üzerine 696 KHK ile kadroya geçen bir işçi CİMER'e bu durumu sordu.

CİMER'den sürekli işçiye yüzdelik dilim ödenmesi ile ilgili gelen cevap:

"Cumhurbaşkanlığı iletişim Merkezine yapmış olduğunuz .... sayılı başvurunuz incelenmiştir.

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 üncü maddesi uyarınca sürekli işçi kadrolarına geçirilen işçilerin ücretlerinin tespitine ilişkin hükümler, aynı maddenin altıncı fıkrasında düzenlenmiştir.

Öte yandan, 1/1/2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde işçi Statüsüne Geçirilmesine ilişkin 375 sayılı K.H.K/nin Geçici 23 ve 24 üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esasların 51 inci maddesinde de söz konusu altıncı fıkrasına ilişkin tereddütleri gidermeye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevli ve yetkili kılındığı belirtilmiştir.

Dolayısıyla, talebinize konu olan hususa ilişkin olarak Bakanlığımızın herhangi bir yetkisi bulunmamakta olup; talebiniz hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurmanız gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığı'nın başvurunuzda belirtmiş olduğunuz yazısına da 28.02.2020 tarihli ve 160671 sayılı yazımız ile cevap verilmiştir." denildi.

İşte o yazı;