Olay; Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 4/b süresiz sözleşmeli olarak çalışan Hemşire Y.Y. ve E.Y.'nin 663 No’lu KHK’nın 45/A maddesi gereğince 657 sayılı Kanun'un 4/A maddesi kapsamında kadro statüsüne geçme taleplerinin Sağlık Bakanlığı tarafından reddedilmesi üzerine yaşandı.

İdarenin ret cevabı üzerine Sağlık-Sen Erzurum Şubesi üyesi adına Erzurum 2. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Dava dilekçesinde, 4/b sözleşmeli olarak 3 yılını dolduran Y.Y. ve E.Y'nin 657 sayılı Kanun'un 4/A maddesi kapsamında kadro statüsüne geçme taleplerinin idare tarafından reddedilmesinin hukuka ve mevzuata aykırı olduğu savunuldu.

Erzurum 2. İdare Mahkemesi kararında, Hemşire Y.Y. ve E.Y.'nin 4/b sözleşmeli statüde 3 yılını doldurdukları için yeni personel istihdam modeli olan 3+1 sözleşmeli statüye geçirilmesi gerektiğini ancak bu başvurusunun idare tarafından reddedildiğini, bu durumun hukuka, eşitlik ilkesine ve hakkaniyete uygun olmadığına hükmetti. Mahkeme, sözlesmeli statüde üç yılını doldurdugu açık olan davacının, 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmediginden bahisle kadroya geçirilme yönündeki basvurusunun reddine iliskin dava konusu islemde hukuka, esitlik ilkesine ve hakkaniyete uygunluk bulunmadıgı sonucuna varılmıstır kararını verdi.

4/b süresiz sözleşmeli çalışanlar için emsal karara imza atan mahkeme heyeti,  dava konusu işlemin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle 2 Hemşire'nin de hak ettikleri kadroya atanmasını hükmetti.

ADANA'DA KAZANILAN DAVA