Sözleşmeli personele kadro verilmesini öngören kanun düzenlemesi sonrasında kadroya geçecek personelin başvuru ve atama sürecine dair rehber yayınlandı.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4B maddesine göre sözleşmeli olarak görev yapan çalışanları da kapsayan 663 sayılı KHK’da değişiklik yapılmasını öngören kanun düzenlemesi yürürlüğe girdi.

Üniversitelerde Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçirilmesi

NAKİL DÜZENLEMESİ

7433 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca kadroya geçirilecek kişiler, sözleşmeli personel olarak geçen süreler dahil olmak üzere DÖRT YIL süreyle başka bir yere atanamayacaktır.

ÖNCEKİ HİZMET SÜRELERİ VE DİĞER AÇIKLAMALAR

7433 sayılı Kanunda, memur kadrolarına atanacakların sözleşmeli personel olarak geçirdikleri hizmet sürelerinin derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirileceği hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda, memur kadrolarına atanacak personelin intibak işlemleri 657 sayılı Kanunun 36’ncı maddesinde belirtilen ortak hükümler bölümüne göre yürütülecektir. Ayrıca, ilgililerin 657 sayılı Kanunun 84’üncü maddelerine göre askerlik hizmetlerini tamamlamış olmaları halinde bu süreler de derece ve kademelerinde değerlendirilecektir. Ayrıca, kişilerin en son öğrenim gördüğüne dair mezun belgelerini sunmaları, yapılacak intibak işlemlerinin ilgili mevzuat hükümlerine uygun olmasını sağlayacağından büyük önem arz etmektedir.

UYARI:

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel olarak çalışan ve aynı Kanunun 4/A maddesi kapsamında kadroya geçme talebinde bulunacak personel için bu duyuru tebliğ mahiyetindedir.

2) Atama işlemlerine esas olmak üzere gerçeğe aykırı belge verdiği ya da beyanda bulunduğu veya eksik evrak verdiği sonradan tespit edilenlerin atamaları iptal edilecek olup atama işlemleri için talep edilen evrakların eksik ya da hatalı ibraz edilmesi durumunda sorumluluk personele aittir.

Talep dilekçesi için tıklayınız.

Sağlık beyanı için tıklayınız.

Yerel Yönetimler İçin Sözleşmeli Personelin Kadro İşlemleri

7433 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 3 üncü maddesi ile mahalli idarelerde çalışan tam zamanlı sözleşmeli personelin belirli koşullarla memur kadrolarına geçirilmesine imkân sağlanmıştır. Belediyelerin bu süreçte iş ve işlemlerinin kolaylaştırılması amacıyla TBB tarafından bir REHBER hazırlandı.

SÖZLEŞMELİ PERSONELİ MEMUR KADROLARINA GEÇİRECEK İDARELER

Kanun’un 3 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının (b) bendine göre tam zamanlı sözleşmeli personelini memur kadrolarına atayacak idareler;

  •  İl Özel İdareleri
  •  Belediyeler
  • Belediyelere Bağlı Kuruluşlar (örn. su ve kanalizasyon idareleri, EGO vs.)
  •  Mahalli İdare Birlikleri

olarak belirlenmiştir.

Sözleşmeliye Kadro Rehberi