Eylem bir… Kontrol ettiğiniz kişilerin yeterliliğini bilin. Hemşireler, pratik veya profesyonel hemşireler, hemşirelik asistanları, yeni hemşirelik mezunları, oryantasyon sırasında yeni işe alımlar ve hemşirelik öğrencilerini yönetebilir (bu liste kapsamlı değildir). Bir hemşire bir suçlamanın yeterliliğini nasıl bilir?

Profesyonel lisanslı sağlık hizmeti sağlayıcıları, pratisyen hemşireler veya profesyonel hemşireler ve yeni lisanslı oryantasyon görevlileri olabilir. Her çalışan, işe alma sürecinin bir parçası olarak bir öz değerlendirmeden geçer. Eğitim Departmanı, her hemşirelik departmanının hemşire yöneticisi veya direktörü ile bir öz değerlendirme yürütür, böylece bir yetkinlik sayfası derlenebilir ve tüm hemşirelere başvurmak üzere kullanılabilir hale getirilebilir. Yetkinlik Tablosu, Yardımcı Hemşire’nin hastaların ihtiyaçlarına ve görevlendirilen personelin yetkinliklerine göre uygun görevleri yerine getirmesine yardımcı olur. Benzer şekilde, hemşirelik personeli, hasta atamasının ve hasta bakımının yönlerinin uygun bir şekilde devredilmesini sağlamak için izlenenlerle ilgili bir yetkinlik sayfasına başvurabilir. Hastaya mevcut ve kabul edilebilir bakım standartlarına göre bakıldığından emin olmak için vardiya boyunca periyodik olarak izlemek ekip liderinin sorumluluğundadır.

İkinci eylem. Lütfen, lisansı olan herkesin kişisel eylemlerinden sorumlu olduğunu ve olacağını unutmayın. Yetkilendirilmiş hasta bakımının belirli yönlerinin uygun olmadığı kabul edilirse, bir süpervizör ihmalkar olarak kabul edilebilir. İhmal, bir astın takibi yetersiz görüldüğünde veya kaliteli bakımı garanti edecek kadar sık ​​aralıklarla olmadığında da gündeme gelebilir. Sorumlu hemşirelerin, hastaların bakımını başkaları tarafından denetlemesi ve gerektiğinde müdahale etmesi gerekir. Eyalet lisanslama kurulu tarafından verilen lisans, ruhsatlı sağlık hizmeti sağlayıcıları tarafından sağlanan hasta bakımına ilişkin beklentileri ve sınırları belirler. Sorumlu bir hemşirenin, hangi lisanslara izin verildiğini ve nezaret ettikleri kişilere hangi kısıtlamaların uygulandığını bilmesi gerekir.

Üçüncü perde… Yabancılarla birleşin; yetkinliğinizi bilmedikleriniz. Onlarla kısa bir süre boyunca çalışmak, hasta bakımının yönlerini uygun şekilde yetkilendirdiğinizden emin olmanız için size onların becerilerini ve bilgi tabanını gözlemleme, tartışma ve değerlendirme fırsatı verir.

Lisanssız destek personeli, Hemşire Asistanı, Sertifikalı Hemşire Asistanı, Sorumlu Hemşire, Hasta Bakım Uzmanı vb. Ünvanlara sahip olabilir. Sorumlu Hemşire, bu çalışan seviyesinde becerilerin ve veri toplamanın doğru ve zamanında yapılmasını sağlamaktan sorumlu olacaktır. Bu, koordinasyon, gözlem ve zamanında gözlem gerektirir. Ayrıca bilgi ve becerilerin yeniden eğitilmesini de gerektirebilir. Bakım koordinasyonunu sağlamanın en kolay ve en güvenilir yolu etkili iletişimdir.

Rapor lisanssız destek personeline teslim edildiğinde, talimatlar veya talimatlar konusunda çok spesifik olun. Örneğin: “Bay Smith’in tansiyonunu dört saatte bir ölç ve yüksek olup olmadığını söyle” demek yerine. “Bay Smith’in kan basıncını sabah 8’de, öğlen 12’de ve öğleden sonra 4’te ölçün ve kan basıncı değerlerinden herhangi biri 175 / 90’ın üzerindeyse hemen haber verin. Beni taşınabilir telefonumdan arayın (numarayı yazdığınızdan emin olun) veya üst katta bana e-posta gönderin (takas sistemini nasıl kullanacaklarını bildiklerinden veya bunu onlar için kimden isteyeceklerini bildiklerinden emin olun). “Talimatlarınızı açıkça belirttiğinizde, yargılanacak yer kalmaz. çünkü ruhsatsız destek personeli hasta bakımı hakkında herhangi bir yargıya varacak nitelikte değildir. Her seferinde bu şekilde bildirmeyi bir kural haline getirin. Bunu unutmayın … lisanssız destek personeli, lisanssız destek personeli raporu sunmaz; sorumlu hemşireler sağlar lisanssız destek personeli raporu Lisanssız destek personeli, tamamlanan veya bekleyen görevleri yaklaşan bir vardiyadan önce bildirebilir Lisanssız destek personeli, ancak hasta bakım raporu ve hasta rehberliği sorumlu bir hemşireden gelmelidir.

İletişim iki yönlü bir süreçtir.

Hemşire:

  1. Asistanın anlayışını değerlendirir. Problem nasıl çözülür? Raporlanacak ve kaydedilecek beklenen gözlemler ve acil raporlama gerektiren belirli müşteri endişeleri dahil olmak üzere, ne zaman ve hangi bilgiler sağlanmalıdır.

  2. Yardımcı ve müşterinin durumu için görevleri önceliklendirir.

  3. Benzersiz müşteri gereksinimlerini, özelliklerini ve her birinin açık beklentilerini dikkate alır.

  4. Yardımcının beklentiler hakkındaki anlayışını değerlendirir ve gerektiğinde açıklama sağlar.

  5. Yardımcıya rehberlik etmek ve onu desteklemek için hazır olma isteğini gösterir.

  6. Ev sahibinin yetkilendirmeyi ve ilgili sorumlulukları kabul ettiğini onaylayarak uygun hesap verebilirlik sağlar.

Sağlık personeli:

  1. Yetki verme hakkında sorular sorar ve gerekirse beklentilerin netleştirilmesini ister.

  2. Asistanın görevi, işlevi veya eylemi daha önce tamamlamadığını hemşireye bildirir.

  3. Ek eğitim veya denetim ister.

  4. Beklentilerin anlaşıldığını doğrular.

Dokümantasyon:

  1. Zamanında, eksiksiz ve doğru hizmet.

  2. Tıbbi ekibin diğer üyeleriyle iletişimi kolaylaştırır.

  3. Uygulama standartlarına bağlılığı göstermesi gereken, sağlanan hemşirelik bakımını kaydeder.

Yetkilendirmenin veya görevlendirmenin uygun olmasını sağlamak için beş yetkilendirme hakkına saygı gösterirken eleştirel düşünme ve profesyonel yargı kullanın:

1. Görevi düzeltin

2. Doğru koşullar altında

3. Doğru kişi için

4. Doğru yönlendirme ve iletişim ile; ve

5. Uygun gözetim ve değerlendirme altında