Sağlık Meslek Lisesi mezunu bir sağlık personeli sağlıkla ilgili Önlisans bitirdiğinde derece kademe açısından 3. Dereceye düşerken, Lisans eğitimi tamamladığında ise 1. dereceye kadar düşmektedir.

Bunun personele faydası ise şu şekildedir;

Ek gösterge eğitim durumuna göre verildiğinden;

Lise Mezunu Ek Göstergesi: 1100

Önlisans Mezunu Ek Göstergesi:2200

Lisans Mezunu Ek Göstergesi: 3000

2021 İTİBARİYLE ÜCRETLERE ETKİSİ

Lise Mezunu --> Önlisans bitirirse: Aylık maaşı 243,00 TL,

Önlisans Mezunu --> Lisans bitirirse: Aylık maaşı 158,00 TL

maaşı artış gösterecektir. Bu rakamlar ortalama artış rakamıdır. Çünkü Unvan, hizmet yılı, görev yeri vb. kriterler artışta farklılık sağlamaktadır. Ayrıca vergi dilimi, hizmet yılı ve dereceye göre aylık ücret artışı farklı olabilmektedir.

Öte yandan hem Önlisans bitiren hem de lisans bitiren sağlık personelini bitirdikleri bölümün sağlıkla ilgili bir bölüm olması gerekiyor. Sağlıkla ilgili bölüm bitirmeyenlerle ilgili “Önlisans Mezunu Memur, Lisans Tamamlarsa Maaşı Ne Kadar Artar? Üst Öğrenim ve Maaşa Etkisi” isimli makalemizi incelemelerini öneririz. Tıklayın.

Diğer taraftan Sağlık Meslek Lisesi mezunu bir sağlık personeli 2 yıllık yada 4 yıllık sağlıkla alakalı yüksek okul ( Önlisans ) bitirirse SAATLİK NÖBET ÜCRETİ’de artış gösterir. “Sağlık Personelinin Üst Öğrenimine Dair Herşey!” başlıklı makalemizi inceleyerek üst öğrenim hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Tıklayınız.

2021 yılı nöbet ücretlerine göre;

Lise Normal Birimde Çalışan= 13,38 lira,
Lise (Özellikli Birimde Çalışan) = 20,07 TL,
Önlisans ve Lisans (normal birimde çalışan) 16,06 TL,
Önlisans ve lisans (Özellikli birimde çalışan) 24,08 TL’dir.