Sivas İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk MOĞULKOÇ tarafından Müdürlüğe bağlı sağlık tesisleri’ne gönderilmek üzere imzalanan yazıyla; 2022 yılı temmuz ayı içerisinde dini bayram, idari izin ve resmi tatil günlerinin bulunduğu hatırlatıldı. 6. Dönem Toplum Sözleşmesi protokolüne de atıfta bulunulan yazıda, Toplu Sözleşmenin Sağlık ve Sosyal Hizmet Koluna İlişkin Bölümde yer alan idari izin düzenlemsine değinildi.

Toplu sözleşmenin 44. maddesinde “657 sayılı kanunun 33. maddesi kapsamında sayılan yerlerde resmi ve bayram tatili sebebiyle verilen genel idari izin günlerinde, fiilen görev yapanların çalıştıkları süre ile ilgili olarak izin kullandırılır. İzin kullanınmasının mümkün olmaması halinde ise bu çalışılan süreler karşılığında ilgililere 657 sayılı kanunun ek 33. maddesi kapsamında nöbet ücreti ödenir” ibaresinin yazıya eklendi.

Sivas Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinde temmuz ayında belirtilen günlerde görev yapan personele ilişkin ödemelerde, temmuz ayı idari izinli ve resmi tatili günlerine denk gelen toplam 43 saatin temmuz ayına ait aktif çalışma süresinden düşünmesi istenerek, temmuz ayı aktif çalışma gün saatinin 125 saat olarak baz alınması istendi.