Bilindiği üzere 696 KHK ile taşerondan kadroya geçen işçilerin yüzdelik sorunları devam ediyor. Taşerondan kadroya geçen işçiler asgari ücretin yüzdelik dilimlerini alamıyorlar.

YÜZDELİK DİLİM DÜZENLEMESİ

Taşeron işçilerin maaş zammı konusunda yapılması beklenen en önemli düzenleme yüzdelik dilim ile ek zam. Yüzdelik dilim konusunda açılan davalar ve bu davalardan sonra işçiler lehine alınan kararlar bulunuyor. Bu kararların ardından bir işçi sendikası tüm çalışanları adına dava açmayı hazırlandığını duyurdu. Tüm taşeron işçiler bu konuda herhangi bir dava sürecine girilmeden Çalışma Bakanlığı'nın bu konuda adım atmasını bekliyorlar.

BORDROYA YANSIDI

Konu ile ilgili bugün sendikadan yapılan açıklamada, işçinin yüzdelik dilim zaferinin bordroya yansıdığı bildirildi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Kurumlara Yazı Gönderdi

Bununla ilgili İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Hukuk İşleri Koordinatörü tarafından kurumlara yazı yazıldı.

Gönderilen Yazıda; 

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Hukuk ve Muhakemat Birimi'nin 07/02/2020 tarihli ve 2775 sayılı talimatına ekli gönderilen "Dava Şartı olarak arabuluculuk" ile alakalı Hastaneniz bünyesinde çalışan kişilerin yüzdelik ücret farkı, ilave tediye ve ikramiye taleplerine istinaden; Başvurucuların taleplerinin haklı olup olmadığı, haklı ise anlaşma düşünülüyorsa hangi miktara kadar anlaşılacağının hesaplanarak hazırlanacak bilgi, belge ve açıklamaların 19/02/2020 tarihi mesai bitimine kadar Hukuk ve Muhakemat Birimimize gönderilmesi hususunda;

Gereğini arz ederim.

İfadeleri yer aldı.