Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından yayınlanan 2020/8 sayılı Genelgeyle, 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle kimlere idari izin verildiğini yeniden düzenlendi. 

MİT ÇALIŞANLARI ve SAĞLIK PERSONELİ GENELGE KAPSAMI DIŞINDA MI!

Sağlık Bakanlığı İdari İzinde Geçerli Kronik Hastalıklar Listesini Yayınladı- 1 Haziran Tarihli haberimiz için tıklayınız

MİT Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı personeli Genelge kapsamı dışında bırakıldı olarak yorumlanan Genelge'den sonra, Sağlık Bakanlığı kaynaklarımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda, şuan Bakanlıkta çalışma yapıldığı, yarın gün içerisinde Sağlık Bakanlığının yeni bir yazı yayımlayarak, hangi kronik hastalığa sahip olanların idari izinli kabul edileceği açıklığa kavuşturulacak. 

Diğer Bakanlıkların da Sağlık Bakanlığının belirleyeceği kriterleri beklediği yine saglikpersonelihaber.net haber merkezine ulaşan bilgiler arasında. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık personeli için idari izinlerde kabul edilecek kronik hastalıklar yazı ile yarın açıklandığında bir çok Bakanlığın da bu yazıyı referans olarak kabul edeceği editörlerimizin ulaştığı bilgiler arasında. 

Sağlık Bakanlığı, Kronik Hastalıklar Listesini Güncelledi mi? haberi için tıklayınız

Bakanlıklar, Kronik Hastalık Belgelemede PTT'yi Örnek Almalı! haberi için tıklayınız

Sağlık Bakanlığı 13 Mart 2020 tarihinde E.12385 sayılı yazısı ile Cumhurbaşkanlığının yayınladığı yazı çerçevesinde sadece kanser hastaları ile organ nakli olan hastalara idari izin vermişti. Daha sonra 18 Mart'ta 929 sayılı yeni bir yazı yayımlayarak, engelli personelide idari izin kapsamına almıştı. 

Her iki kurum kendi personeli için farklı idari izin uygulamasına gidebilecek. Genelgeye göre idari izinli personel izinsiz olarak görev mahallinden ayrılamayacak ve çağrıldıklarında görevlerinin başına dönecek.

Yayımlanan genelgede sadece 60 yaş üstü personel ile Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı olanların, 1 Haziran'dan itibaren idari izinli sayılacağı belirtildi. Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar idari izinli sayılırken, Kamu Kurumlarında yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç 60 yaş üzeri memurlar idari izin kapsamında bulunacaklar. 

1 Haziran 2020 öncesi dönemde idari izinli sayılan hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunan kadın çalışanlar esnek çalışma kapsamında dönüşümlü çalışan personelden fiilen göreve gelmeyenlerin idari izni 1 Haziran itibarıyla sona erdi.

ÖNEMLİ: Sağlık Bakanlığı tarafından idari izinlerle ilgili yazı yayınlandığı anda saglikpersonelihaber.net sitemizde yer alacaktır. İdari izin başta olmak üzere Bakanlık son dakika gelişmeleri için android ve AppStore uygulamalarımızı indirerek anında bilgi sahibi olabilirsiniz.