2017 yılında Bartın Devlet Hastanesinde yaşanan olayda, Göğüs cerrahı doktorun servis sorumlusu hemşiresinin görev yeri değişikliğine yaptığı itiraz iddialara göre uğrayacağı mobingin de startını vermiş oldu. Mobing mağduru doktor Bartın Devlet devlet hastanesinde başhekim olarak görev yapan kişinin, kendi servisinde görev yapan 5 yıldan bu yana sorumlu hemşirelik görevini layıkıyla yapan hemşiresinin Başhekimin kararıyla haksız ve yersiz olarak görevinden alıp alakasız bir yere gönderdiğini belirterek, hemşirenin gönderilmesinin doğru olmadığına ilişkin görüşlerini kendi aralarında haberleşme ekleri WhatsApp grubunda paylaştığını aktardı. 

SİZİNLE UĞRAŞACAĞIM

Whatsapp yazışmalarının üzerine başhekim kendisini odasına çağırdığını ileri süren Göğüs Cerrahı, oda da  "sizinle uğraşacağım, davranışlarınıza dikkat edin. Yakında tek de kalacaksınız dikkat edin benim takdirimi sorgulayamazsınız" ve benzeri sert söylemleri ile kendisini tehdit ettiğini ifade etti. Başhekimlikte geçen bu konuşmanın ardından kendisine yönelik kendisini sindirmeye, yıldırmaya yönelik uygulamalarına devam ettiğini aktaran doktor, uğradığı mobing nedeniyle eşini Bartın'da bırakmak pahasına tayin istemek zorunda kaldığını, Başhekim tarafından kendisine yönelik olarak kasti ve keyfi olarak döner sermaye dağılımında aleyhine ayrımcılık yapıldığını, 7 ay içerisinde 3 kez haber verilmeden ve açıklama yapılmadan nezaketsiz ve etik olmayan şekilde odasının değiştirildiğini iddia etti.  Kendisini çevresine karşı itibarsızlaştırmaya, yalnızlaştırmaya çalıştığını beyan eden doktor 35 bin TL manevi tazminatın dava tarihinden itibaren davalıdan tahsiline karar verilmesini talep etti. 

20 BİN TL TAZMİNAT KAZANDI

İlk derece mahkemesi davacı doktorun iddialarını haklı bularak 10 bin TL manevi tazminata karar vermesi üzerine Başhekim olayı istinafa götürdü. Başhekim dilekçesinde mahkemenin görevli ve yetkili olmadığını, ek ödeme işlemlerini sağlık personelleri için sağlık Bakanlığı'nın ilgili mevzuatları çerçevesinde yapıldığını, fizik şartları eski olan hastanede bütün birimlerde hizmetin sunum şartlarına göre en uygun alanda maksimum verimliliği sağlayacak şekilde ve ihtiyaç duyuldukça poliklinik yerlerinin değişikliklerin yapıldığını, başka da bir amacının olmadığını ileri sürerek davacının tüm iddialarına reddettiğini ifade etti. 

İstinafta görülen dava sonucunda mahkeme Başhekimin 20 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.