Çalıştığı işyerindeki mesai arkadaşının cep telefonuna hakaret içerikli SMS atan işçinin iş akdine son veren işvereni, mahkemece haklı bulundu. İddialara göre bir şirkette Satış danışmanı olarak çalışan kadın işçi, mesai arkadaşına içerisinde hakaret vari ifadeler bulunan SMS gönderdi. Durum firma yetkililerine yansıyınca, mesajı gönderen satış danışmanı işten atıldı. İşten atılan satış danışmanı kadın, İş Mahkemesi'nin yolunu tutarak, iş akdinin haklı bir neden olmaksızın feshedildiğini, işyerinde 1,5 yıl süreyle iş ahlak ve adabına uygun olarak çalıştığını iddia ederek işvereni hakkında dava açtı. Dava gerekçesinde ise, iş akdinin feshedilmesiyle ilgili olarak fesih gerekçesinde yer alan mesai arkadaşının cep telefonuna ağır derecede hakaret, küfür ve tehdit içerikli mesaj göndermesinin yazmasını öne sürdü.

HAKARET DOLU SMS SÜRECİ YARGITAY'A TAŞINDI

Davalı işveren ise hakaret içeren SMS gönderimi nedeniyle iş akdinin feshedildiğini savundu. Mahkeme, işçiyi haksız buldu.  İşçi bölge adliye mahkemesine başvurdu, Bölge Mahkemesi İşvereni haksız bulunca olay Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’ne taşındı. 

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi kararında, …. işçinin işverene, aile üyelerinden birine veya işverenin diğer bir işçisine sataşması haklı fesih nedeni olarak sayılmıştır denildi.