Memurlar için yeni dönem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla resmen başlamış oldu. Buna göre, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülke gündeminin yeni yeni tanıştığı başlıklara bir yenisi daha eklenerek, memuriyet sisteminde de değişikliğe gidildi. Yaklaşık 3 milyona yakın memuru ilgilendiren gelişmeye göre, geçici görevlendirme yapılan memurlar, kurumlarından aylık ve ücretli izinli sayılacaklar. Detaylar haberimizde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren yeni sisteme göre, göre geçici görevlendirme yapılan memurlar, mevcut çalıştıkları yani kadrolarının bulunduğu kurumlarından aylık ve ücretli izinli sayılacaklar. Bu memurların mali, sosyal hak ve yardımlarını kadrolarının bulunduğu kurumlardan almaya devam edecekler. Geçici görevlendirme onay işlemleri ise Bakanlığa bağlı çalışanlarında Bakan, diğerlerininkini ise en üst yöneticilerin onaylaması yetecek.

SÜRE SINIRI UZATILDI

Geçici görevlendirmeler eskiden en fazla 6 ay süre ile yapılırken, artık bu süre 1 yıla çıkarıldı. Yani her defasında 1 yıllık geçici görevlendirme yapılabilecek.

Takvim Gazetesinde yer alan habere göre kesintili ya da kesintisiz olsun, yönetmelik kapsamında toplamda 6 ayı geçen geçici görevlendirmelerde, geçici görevlendirilen personelin muvafakatinin alınması şart olacak.

Yönetmeliğin detayını incelemek için tıklayınız.