Bildiğiniz üzere her memur için kurumunda özlük dosyası tutulmaktadır. Memurların özlük dosyasına, memurun mesleki bilgileri, varsa inceleme, soruşturma, denetim raporları, disiplin cezaları ile ödül ve başarı belgesi verilmesine ilişkin bilgi ve belgeler yanı sıra mal bildirim zarfları yani beyanları da konulmaktadır.

MEMURLARIN MAL BİLDİRİMİ YAPMASI MECBURİ Mİ?

Memurların mal bildirim beyanında bulunmaları mecburidir. Hatta bazı My memur takipçileri mal beyanında bulunmamak disiplin cezası gerektirir mi? şeklinde soru yöneltmektedir. Sorularının cevabı ise kesinlikle evettir. Mal bildiriminde bulunmamak 657 sayılı Devlet memurları Kanununa göre, Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektirir. Bu kapsamda memurun kademe ilerlemesi,1 - 3 yıl arasında durdurulabilir.

MEMURLAR HER EDİNDİĞİ MAL VE PARA İÇİN BİLDİRİM VERMEK ZORUNDA MI?

Kamu personelleri her mal edinimi yada gelir artışı için bildirimde bulunmalarına gerek yoktur. Lakin eğer edindikleri mal veya gelir kendisine yapılan aylık net ödemenin 5 katından fazla tutarda ise, mal bildiriminde bulunmak  yani ek bildirim yapmak zorundadır.

MAL BİLDİRİMİ NE ZAMANA VERİLİR? (BEYAN EDİLİR)

Memurlar ve kamu personeli göreve başlarken mal bildirim formu doldururlar. Eğer yukarıda bahsettiğimiz gibi kendilerine net ödenen paranın 5 katı tutarında bir değişiklik söz konusu olur ise 1 ay içerisinde memur ek mal bildirimi vermek zorundadır. 

Bir de her 5 yılda verilen genel mal bildirim beyanı bulunmaktadır. Bu beyan ise sonu "0" ve "5" ile biten yıllarda verilmektedir. Memurlar ve kamu personeli bu yıllarda, Şubat ayı sonuna kadar mal bildirimini yenilemesi gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse bu sene 2020 yılındayız. Şubat sonuna kadar tüm memur ve kamu personeli genel mal bildiriminde bulunacaklar. Genel Mal bildirimi, 2025, 2030, 2035.. şeklinde devam edecek.

Şimdi bir çok memur internet üzerinden 2020 mal bildirim formu şeklinde arama yapmaktadır. Aslında mal bildirim formunda bir değişiklik söz konusu değil. Bizde saglikpersoneliHABER.NET olarak sizler ile Mal Bildirim formunu paylaşıyoruz. Aşağıda bulunan link ile erişim sağlayabilirsiniz.

MAL BİLDİRİM FORMU İÇİN TIKLAYINIZ