Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Mdüürlüğü tarafından yayınlanan duyuruda:

Sağlık Bakanına bağlı taşra birimlerinde;

  • Eğitim görevlisi, uzman tabip, tabip, diş tabibi gibi unvanlar da çalışan personel 209 sayılı kanunun 3. maddesi hükmü uyarınca yapılacak sabit ek ödeme alan personele,
  • Sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan hemşire, sağlık memuru, Ebe, Röntgen, Laboratuvar teknisyeni, sağlık teknisyeni, diyetisyen, fizyoterapist, sağlık teknisyeni ve benzeri unvanlar da çalışan tabip dışı personele ,

2022 Temmuz maaş dönemi için ödenmesi gereken sabit ek ödeme tutarları Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının yazısında belirtildiği üzere Sağlık Bakanlığının Ek ÖDEME E Bordro (EKOBS) sisteminden 5 Temmuz 2022 saat 12’ye kadar hesaplanması gerekmektedir.

Bu hesaplamaya göre personelin TÇ kimlik numarası, oran, brüt tutarı, gelir vergisi, damga vergisi, net tutar bilgileri EKOBS sisteminden elektronik ortamda alınarak KPHYS sisteminde 88-sabit ek ödeme tazminat koduna otomatik yüklendikten sonra harcama birimlerince maaş hesaplanıp ödenecek ve kurum ile personelin bordrosunda bu tutar gösterilecektir.

Bu madde kapsamında bulunan personelin maaş hesaplamaları 5 Temmuz 2022, saat 14:00 itibari ile açılacaktır.

1- 2022 Temmuz döneminden itibaren personele (kadroları döner sermayede bulunanlar dahil) yapılacak sabit ek ödemeler genel bütçe kaynaklarından maaş ödemelerinin yapıldığı harcama biriminin ilgili bütçe tertibinden yapılacaktır.

2- 2022 Temmuz dönemindeki maaş katsayısı artışına bağlı olarak oluşacak olan 01-14 2022 Temmuz dönemi 14 günlük fark döner sermaye işletme biriminin bütçesinden ödenecektir.

3- 2022 Temmuz dönemine mahsus olmak üzere 209 sayılı Kanun kapsamındaki sabit ek ödemeler (5 inci maddede belirtilen personelin sabit ek ödemeleri hariç) Bakanlığımız ÇKYS (Ek Ödeme Tahakkuk Menüsü) ve EKOBS üzerinden harcama birimlerince en geç 5 Temmuz 2022 saat 12.00'a kadar hesaplanacaktır. Bu kapsamda hesaplanan brüt ve net tutarlar KBS maaş bordrosunda yer almak üzere Bakanlığımız Merkez Teşkilatınca Hazine ve Maliye Bakanlığına bildirilecektir.

4- Maaşları Merkezi Yönetim Bütçesinden ödenen personelin 2022 Temmuz döneminden itibaren sabit ek ödeme tutarlar personelin maaşıyla birlikte merkezi yönetim bütçesinden ödeneceğinden; maaş ücret ödemeleri KBS- Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) üzerinden gerçekleştirilen personelin sabit ek ödeme işlemlerine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı (Muhasebat Genel Müdürlüğü) tarafından yapılacak duyuruya göre işlem yapılacaktır.

5- Maaşları döner sermaye bütçesinden ödenen personel  (657 sayılı Devlet Memurlan Kanunu'nun 4/A memur ve 4/B sözleşmeli personel) ile 4924 sayılı Kanun kapsamındaki sözleşmeli personelin 2022 Temmuz Dönemine ait sabit ek ödemeleri her bir harcama birimi tarafından ÇKYS Ek Ödeme Tahakkuk Menüsü ve EKOBS üzerinden hesaplanacak ve MYS'den ödeme emri ile kadrosunun bulunduğu Kurum/Kuruluş tarafından Merkezi Yönetim Bütçesinden ödemesi gerçekleştirilecektir.

Bu doğrultuda yukarıda yer alan açıklamalar doğrultusunda iş ve işlemlerin herhangi bir gecikmeye mahal verilmeksizin yerine getirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve sağlık tesislerine gerekli duyurunun yapılması hususunda gereğini önemle arz/rica ederim.

Editör: Haber Merkezi