Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması ile ilgili izin yetkisi, il ve merkez ilçede görevli memur ve diğer kamu görevlileri ile kaymakamlar hakkında vali; Cumhurbaşkanı kararı ile atanan memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında Cumhurbaşkanı veya memuru, kamu görevlisinin bağlı olduğu ilgili bakanda olacak. 

İçişleri Bakanlığı'na ilişkin yeni düzenlemelerin içinde yer aldığı "Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"da yer alan hükme göre memur ve diğer kamu görevlilerinin yargılanmasında izin yetkisi, il ve merkez ilçede görevli memur ve diğer kamu göervlileri ile kaymakamlar hakkında vali; Cumhurbaşkanı kararı ile atanan memur ve diğer kamu görevlileri hakkında Cumhurbaşkanı veya o kurumun ilgili bakanında olacak.

İlgili madde şu şekilde;

MADDE 51 – 2/12/1999 tarihli ve 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (e) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) İlde ve merkez ilçede görevli memurlar ve diğer kamu görevlileri ile kaymakamlar hakkında vali,”

“e) (b) ve (c) bentlerindeki hükümler saklı kalmak kaydıyla Cumhurbaşkanı kararıyla atanan memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında Cumhurbaşkanı veya ilgili bakan,”